24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Διπλή Ανάπλαση Βοτανικού: Ικανοποίηση στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για την τελική προμελέτη

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Διπλή Ανάπλαση Βοτανικού: Ικανοποίηση στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για την τελική προμελέτη

Πλέον προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η διαδικασία ολοκλήρωσης των διμερών συμβάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με την ΑΕΠ Ελαιώνα, με τον Δήμο Αθηναίων και με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Την Πέμπτη (01/07), πέρασε από τη Βουλή η διάταξη για τον Βοτανικό. 

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού πήρε στα χέρια της την Παρασκευή (02/07) από την τραπεζική κοινοπραξία ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank-Πειραιώς) την τελική προμελέτη των νέων, σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων του Α.Ο. στην περιοχή του Βοτανικού, που ολοκληρώθηκε από την τεχνική εταιρία «ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΡΓΩΝ». Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (01/07), πέρασε από τη Βουλή η διάταξη για τον Βοτανικό.

Βάσει του Προεδρικού Διατάγματος οι τράπεζες – ως «ιδιοκτήτες» του εμπορικού κέντρου στην περιοχή – υποχρεούνται να ετοιμάσουν τις μελέτες, να «τρέξουν» την έκδοση οικοδομικών αδειών και να κατασκευάσουν με δικά τους έξοδα τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό.

Το τελικό πλάνο, άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, όπως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου, Παναγιώτης Μαλακατές, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

«Υπάρχουν ρήτρες εμπιστευτικότητας και δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Το μόνο που είμαι σε θέση να πω, είναι πως έγιναν αποδεκτά όσα είχαμε ζητήσει με βάση τις προδιαγραφές των 7.500 τ.μ. που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα και πλέον προχωράει η όλη διαδικασία και τα επόμενα βήματα των διμερών συμβάσεων», σχολίασε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

Με βάση τα όσα έχουν προκύψει ρεπορταζιακά, στην τελική μελέτη που παραδόθηκε από τις τράπεζες προς τον Ερασιτέχνη, προβλέπονται:

-Ενα κλειστό γήπεδο (κεντρική σάλα) χωρητικότητας 3.000 θέσεων είναι συμβατή με τα στάνταρ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο βόλεϊ, που επιτρέπει τη δυνατότητα τέλεσης αγώνων Champions League, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα μικρής προέκτασης και απόκτησης επιπλέον θέσεων μέσω πτυσσόμενης εξέδρας.

-Δεύτερο γήπεδο, εντός του κλειστού γηπέδου, που θα λειτουργεί ως προπονητήριο και θα μπορεί να φιλοξενεί 200 θεατές.

-Μία ανοιχτή αθλητική πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων 50 μ. με σκέπατρο, 500 θέσεων.

-Κάλυψη με αίθουσες επαρκούς χωρητικότητας όλων των αθλημάτων που φιλοξενεί ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως το τελικό σχέδιο που παραδόθηκε απ’ την τεχνική εταιρία, είναι εντός του οικονομικού ορίου των 13,3 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ) που είχε δοθεί στους αρχικούς προϋπολογισμούς όλων των έργων της «Διπλής Ανάπλασης».

Πλέον προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η διαδικασία ολοκλήρωσης των διμερών συμβάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με την ΑΕΠ Ελαιώνα, με τον Δήμο Αθηναίων και με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τελικές συζητήσεις και η αποτύπωση των λεπτομερειών στα τελικά drafts των συμβάσεων, θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου. Με απλά λόγια και οι τρεις συμβάσεις θα είναι έτοιμες πριν τελειώσει ο μήνας (αυτή είναι η πρόθεση τουλάχιστον), ούτως ώστε να καθαρογραφούν τα πάντα ως τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Κι ακολούθως στις αρχές Σεπτεμβρίου να προκηρυχθεί η καθοριστική Γενική Συνέλευση των μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού -με αποκλειστικό θέμα τη «Διπλή Ανάπλαση»- η οποία θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στο μεσοδιάστημα από την προκήρυξη μέχρι την τέλεση της Γ.Σ., η διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου, θα «ανεβάσει» στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου όλες τις συμβάσεις με που αφορούν τον Ερασιτέχνη για το γηπεδικό πρότζεκτ (συν την προμελέτη των αθλητικών εγκαταστάσεων), προκειμένου να είναι σε θέση να τις μελετήσουν τα μέλη του Α.Ο. και να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια ενόψει της καθοριστικής ψηφοφορίας του σώματος, που είχε θα εγκρίνει, είτε θα καταψηφίσει το πλάνο της «Διπλής Ανάπλασης».

votanikos panathinaikos neo gipedo xwros eurokinissi

Πέρασε από τη Βουλή η διάταξη για τον Βοτανικό

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (01/07) στο ΦΕΚ ο αθλητικός νόμος που συμπεριλαμβάνει τις διατάξεις για τη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.
Βλέπετε, πέρασε από τη Βουλή ο αθλητικός νόμος που συμπεριλαμβάνει τις διατάξεις για τη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Όπως προβλέπεται, ο Βοτανικός θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στον Ερασιτέχη ενώ παράλληλα όλες οι εμπορικές χρήσεις του γηπέδου ανήκουν στους «πράσινους».

Το ποσό που θα δίνει ο Παναθηναϊκός στο δήμο και στο δημόσιο θα οριστεί από την διμερής συμφωνία μεταξύ της ΠΑΕ και του Δήμου (το 65% αυτού του ποσού που συμφωνηθεί θα δίνεται στο ελληνικό δημόσιο και το 35% αυτού στο Δήμο Αθηναίων). Σημειώνεται ακόμα, ότι για 15 χρόνια ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα παίρνει το 15% των εσόδων από εισιτήρια και διαφημίσεις, προκειμένου να συντηρεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Όσα δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ και αφορούν τον Παναθηναϊκό

Άρθρο 45 – Παραχώρηση κατά χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Τομέα Α` της Περιοχής Ανάπλασης II στον Βοτανικό

1. Σε εκτέλεση του από 29.4.2013 π.δ. (ΑΑΠ 161), ο Δήμος Αθηναίων δύναται να παραχωρήσει υπό όρους τη χρήση, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Τομέα Ανάπλασης Α` της περιοχής Ανάπλασης ΙΙ στον Βοτανικό, καθώς και τις προβλεπόμενες στην Περιοχή Ανάπλασης Ι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας εγκαταστάσεις στο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (ΠΑΟ)» (εφεξής «σωματείο»), που ιδρύθηκε με την υπ` αρ. 227/1924 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με έδρα την Αθήνα. Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε ενενήντα εννέα (99) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της προβλεπόμενης στην παρ. 2 σύμβασης. Οι μοναδικοί λόγοι λήξης της παραχώρησης προ των ενενήντα εννέα (99) ετών είναι εάν το σωματείο διαλυθεί, τεθεί σε εκκαθάριση, ή παύσει για οποιονδήποτε λόγο να ασκεί τον καταστατικό του σκοπό. Μετά τη λήξη της παραχώρησης η χρήση, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου, όπως θα έχει διαμορφωθεί και σε όποια κατάσταση βρίσκεται τον χρόνο εκείνο, επανέρχονται στον Δήμο Αθηναίων, άνευ ουδεμίας αποζημιώσεως του σωματείου ή οποιουδήποτε τρίτου.

2. Με σύμβαση που καταρτίζεται μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του σωματείου δύναται, να καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις των παραχωρήσεων που προβλέπονται στην παρ. 1, οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις της τυχόν εκχώρησης δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 3, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

3. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Τομέα Ανάπλασης Α` της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ της παρ. 1, μπορούν να εκχωρηθούν από το σωματείο στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (Π.Α.Ε.) του για την εκτέλεση των καταστατικών σκοπών της και τη χρήση του γηπέδου ποδοσφαίρου ως έδρας της ομάδας της για όλους τους φιλικούς και επίσημους αγώνες της, στο πλαίσιο συμμετοχής της στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

4. Με σύμβαση που καταρτίζεται μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ως άνω Π.Α.Ε., δύναται να επιτρέπεται σε αυτήν να μισθώνει απευθείας τους ελεύθερους και μη προοριζόμενους για άλλους αθλητικούς σκοπούς χώρους, οι οποίοι ευρίσκονται στις πιο πάνω εγκαταστάσεις του γηπέδου του Τομέα Ανάπλασης Α` της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ, με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση των χώρων αυτών. Το ίδιο δικαίωμα δίδεται και για τις συμβάσεις ονοματοδοσίας των αθλητικών χώρων και των εγκαταστάσεων αυτών.

5. Η περ. δ` της παρ. 3 του άρθρου 7 του ως άνω από 29.4.2013 π.δ. αντικαθίσταται ως εξής:

«δ) Ο Δήμος Αθηναίων έχει την ευθύνη να κινήσει τις αναγκαίες διαδικασίες για τη σύναψη των συμβάσεων παραχώρησης ή εκμίσθωσης του χώρου και την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Τομέα Ανάπλασης Α της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ. Η έκδοση της σχετικής οικοδομικής αδείας θα γίνει με επιμέλεια του Δήμου Αθηναίων. Η εκτέλεση των σχετικών εργασιών κατασκευής θα γίνει με επιμέλεια και δαπάνες του Δήμου Αθηναίων. Το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Τομέα Ανάπλασης Α της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ δεν υπάγεται ως προς τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησής του στις διατάξεις του ν. 423/1976 (Α` 223).

Ειδικά για την περίπτωση του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων, κατ` εφαρμογή του παρόντος διατάγματος, η δημοπράτηση του έργου μπορεί να διενεργηθεί πριν τη συζήτηση της αίτησης περί προσωρινού ή οριστικού καθορισμού αποζημίωσης. Οικοδομικές άδειες εκδίδονται και οικοδομικές εργασίες εκτελούνται μόνον επί των τμημάτων του Τομέα Ανάπλασης Α` της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ επί των οποίων υφίσταται εκάστοτε κυριότητα του Δήμου Αθηναίων».

6. Τα έσοδα από κάθε μορφής εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου ποδοσφαίρου κατανέμονται μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Δήμου Αθηναίων κατά εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) και τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) αντιστοίχως. Τα ως άνω ποσοστά ανταποκρίνονται στην αξία συνεισφοράς των μερών του προγράμματος διπλής ανάπλασης στο έργο κατασκευής του γηπέδου και στην πρόσθετη αξία που φέρουν οι Περιοχές Ανάπλασης Ι και ΙΙ σε κάθε εμπλεκόμενο μέρος, σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις, που αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων για τη συνολική επιμέλεια της Περιοχής Ανάπλασης ΙΙ.

7. Ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου καταβάλλεται στο σωματείο, για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ετών από την έναρξη της παραχώρησης σε αυτό, λόγω της απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων του σωματείου από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με σκοπό την εφαρμογή του προγράμματος Διπλής Ανάπλασης και τη δημιουργία υπερτοπικού πόλου πρασίνου, μη εφαρμοζόμενων των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 56 και του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 67 του ν. 2725/1999 (Α` 121). Μετά την πάροδο του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, το ως άνω ποσοστό αποδίδεται στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος αναλαμβάνει τη συντήρηση του γηπέδου. Το ως άνω χρονικό διάστημα των δεκαπέντε (15) ετών δύναται να παρατείνεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν θα επισκεπτόμουν έναν παιδεραστή στη φυλακή ακόμα κι αν είχε υπάρξει κολλητός μου»

Next Article

Κεφαλονιά: Τροχαίο με τρεις νεκρούς

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: