24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ε.Ε: Ο EMA πιθανολογεί για άλλη σπάνια θρόμβωση από το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχει πιθανή σχέση ανάμεσα σε σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων σε βαθιές φλέβες με το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 και συνέστησε η πάθηση αυτή να περιληφθεί στις παρενέργειες του εμβολίου.

Ο EMA συνέστησε επίσης η ανοσολογική θρομβοπενία (ITP), μια αιμορραγική διαταραχή που προκαλείται από το γεγονός ότι το σώμα επιτίθεται από λάθος κατά των αιμοπεταλίων, να προστεθεί στις άγνωστης συχνότητας ανεπιθύμητες ενέργειες που περιέχονται στις πληροφορίες προϊόντος του εμβολίου της J&J και του εμβολίου της AstraZeneca.

Συνήθως η ITP ξεκινά με σχηματισμό θρόμβου σε φλέβα ποδιού, χεριού ή βουβωνικής χώρας, ο οποίος στη συνέχεια ταξιδεύει στους πνεύμονες και εμποδίζει την παροχή αίματος εκεί.

Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε χρήση εμβολίου, η συγκεκριμένη θρομβοεμβολή προκαλείται συχνότερα από τραυματισμό ή έλλειψη κίνησης σε ασθενείς. Τα αντισυλληπτικά και μια σειρά χρόνιων καταστάσεων θεωρούνται επίσης ως παράγοντες κινδύνου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Βρετανία και Νορβηγία ενώνονται με ηλεκτρικό καλώδιο 720 χιλιομέτρων – Το μεγαλύτερο που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί

Next Article

Samsung Galaxy S22: Τον Ιανουάριο το Unpacked Event;

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: