24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Έχουμε εικόνα του ΠΑΟΚ της Ευρώπης, σε αναμονή για εκείνον του πρωταθλήματος

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το φιλικό με την Φέγενορντ ήταν το πλέον διδακτικό για τις προθέσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου από τα τρία προηγούμενα που έδωσε ο Δικέφαλος. Λογικό…Το τελευταίο τεστ προετοιμασίας του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους ήταν αυτό στο Ντε Κάιπ και γενικά τελευταίο φιλικό πριν την πρεμιέρα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Δικεφάλου στα προκριματικά του Europa Conference League.

Και σε αυτό ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από 45΄ σε 5 από τους ποδοσφαιριστές του: Βαρέλα, Σβαμπ, Εσίτι, Καγκάβα αγωνίστηκαν για 60΄ ενώ ο Μιχαηλίδης έμεινε ακόμη περισσότερο στο γήπεδο και έπαιξε σε όλο το αγώνα. Λογικά αυτοί οι 5 έχουν προβάδισμα για να είναι βασικοί όταν ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει την προσπάθεια του για να βρεθεί σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Βαρέλα, Μιχαηλίδης στα στόπερ, Σβαμπ και Εσίτι στα χαφ και ο Καγκάβα στο “δέκα”, μοιάζουν βασικές επιλογές στις θέσεις που αγωνίζονται.

Οι δύο τουλάχιστον από αυτές μοιάζουν να είναι οι εκπλήξεις της προετοιμασίας. Όχι τόσο ο Καγκάβα – για τον οποίο εξ αρχής ο Λουτσέσκου είχε καλή εντύπωση και περίμενε μέσα από την προετοιμασία να διαπιστώσει αν εκτός από ποιότητα ο Ιάπωνας έχει και δυνάμεις αλλά και δίψα για επιπλέον διακρίσεις- όσο ο Άντερσον Εσίτι.

Όταν ο Νιγηριανός επέστρεφε από την Τουρκία και το δανεισμό του, έμοιαζε πιο φρόνιμο να μην ξεπακετάρει πράγματα του. Ωστόσο, όπως έχει παραδεχθεί και δημόσια ο Λουτσέσκου η γνώμη του για αυτόν έχει αλλάξει. Ο Εσίτι στην προετοιμασία έδειξε μεγάλη διάθεση να αλλάξει και τον τρόπο που αγωνίζεται και κυρίως την νοοτροπία του και βρίσκεται, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική περίοδο, στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που για το Ρουμάνο θεωρούνται βασικοί.

Τα σημεία αναφοράς και τα διλήμματα

Στις επιλογές του Λουτσέσκου υπάρχουν βέβαια και αυτοί που έτσι και αλλιώς αποτελούν για τον ΠΑΟΚ σημεία αναφοράς, όπως ο Βιειρίνια αριστερά στην άμυνα και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς στο ένα άκρο της επίθεσης.

Υπάρχουν ωστόσο και τα διλήμματα για τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια που παραμένουν ενεργά: Πασχαλάκης ή Ζίβκο Ζίβκοβιτς στην εστία; Τέιλορ ή Ροντρίγκο στο δεξί άκρο της άμυνας; Καντουρί ή Τζόλης (που έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο φιλικό της Κυριακής) στα αριστερά της επίθεσης; Και παραδοσιακά Σβιντέρσκι (που και σήμερα δεν πήρε χρόνο συμμετοχής) ή Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης;

Ο Πορτογάλος σήμερα δεν σκόραρε όμως κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε την Φέγενορντ και συμμετείχε όπως πάντα με θέρμη και ένταση στην πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ ψηλά όταν οι Ολλανδοί προσπάθησαν να χτίσουν από την άμυνα τις επιθέσεις τους.

Έδειξε λίγα απ’ τα προσόντα του ο Κούρτιτς

Το σημερινό φιλικό ήταν διδακτικό γιατί είδαμε για πρώτη φορά τον Γιασμίν Κούρτιτς να αγωνίζεται, έστω για 30΄, φορώντας την φανέλα με το Δικέφαλο. Ο Σλοβένος έδειξε, μετά από μια εβδομάδα προπονήσεων στην νέα του ομάδα, να είναι πίσω σε ενέργεια και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Όσο και αν φαίνονταν αργές οι κινήσεις του, έδειξε να έχει καλές τοποθετήσεις και εξίσου καλές μεταβιβάσεις όσο πέρασε η μπάλα από τα πόδια του. Και ο Κούρτιτς θα είναι δεδομένα σημείο αναφοράς στον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου όταν φτάσει στο 100%, καθώς ο Ρουμάνος περιμένει πολλά από αυτών στην οργάνωση της μεσαίας γραμμής της ομάδας του.

Η απάντηση του Τζόλη και ο Κούτσιας

Ο Χρήστος Τζόλης πέτυχε το πρώτο του γκολ στην φετινή προετοιμασία και με την εμφάνιση του απέναντι στην Φέγενορντ απάντησε με τη νοοτροπία που έπρεπε στο… χουνέρι του Ραζβάν Λουτσέσκου στο προηγούμενο φιλικό με την Χέρακλες, όταν τον έβαλε αλλαγή στο 89΄. Μπήκε με ενέργεια και δυναμισμό στο παιχνίδι, ήταν συμμετοχικός και έδειξε όσα περίμενε από αυτόν ο προπονητής του.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Ρουμάνος με τον νεαρό, που δικαιολογημένα έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλο ντόρο, είναι να τον αποσυμπιέσει. Ο Τζόλης είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο που δύσκολα μπορεί κανείς να προδικάσει πόσο ψηλά είναι το ταβάνι του.

Όσα πέτυχε πέρυσι από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και το απότομο φρενάρισμα του στο τελευταίο της κομμάτι δείχνουν πόσο ξεχωριστός ποδοσφαιριστής είναι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να εξαρτάται από ένα νεαρό παιδί. Ο Τζόλης είναι σημαντικός για το Δικέφαλο αλλά θα πρέπει να απαλλαγεί από οποιοδήποτε άγχος και αυτό θέλει να του κάνει ξεκάθαρο ο προπονητής του.

Και μετά τον Τζόλη ακολουθεί ο Κούτσιας που και αυτός σκόραρε, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος των αμυντικών της Φέγενορντ. Ο Βενιαμίν του ΠΑΟΚ στην φετινή προετοιμασία το έψαχνε αυτό το γκολ και είναι σημαντικό ότι το πέτυχε πριν επιστρέψει ο Δικέφαλος από την προετοιμασία. Δίκαια ο μικρός λογίζεται ως τρίτος επιθετικός από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αφού αν καταφέρει και αξιοποιήσει τα προσόντα του είναι ικανός να πετύχει σπουδαία πράγματα.

Σε αναμονή για τον ΠΑΟΚ του πρωταθλήματος

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ έκλεισε την προετοιμασία του δείχνοντας πρόοδο φιλικό με φιλικό, βάζοντας στοιχεία που θέλει ο Λουτσέσκου να έχει στο παιχνίδι του και μπαίνει πλέον σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο Δικέφαλος επιστρέφει τη Δευτέρα (26/7) στη Θεσσαλονίκη, οι παίκτες του θα ξεκουραστούν μια δυο μέρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν προετοιμασία για τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ήδη έχουμε πλέον μια πλήρη σχεδόν εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε σε αυτά από την ομάδα του Λουτσέσκου. Το τι θα πρέπει να περιμένουμε στο πρωτάθλημα θα το διαπιστώσουμε από τις μεταγραφικές κινήσεις που απομένουν να γίνουν και κυρίως από την κατάληξη της προσπάθειας για την απόκτηση του Τζιοβίνκο.

Για να έχουμε πλήρη εικόνα θα πρέπει να κλείσουν οι μεταγραφές, να καλύψει το χαμένο έδαφος ο Κούρτιτς και να επιστρέψουν οι τραυματίες ( Κρέσπο, Ίνγκασον, Ντόουγκλας Αουγκούστο) που είναι ούτως ή άλλως σημαντικοί ποδοσφαιριστές για τον ΠΑΟΚ. Προέχει όμως η δουλειά που πρέπει να γίνει και η πρόκριση στα playoffs αρχικά και στη συνέχεια στους ομίλους του Europa Conference League που είναι και ο πρώτος στόχος που θα πρέπει να κατακτηθεί.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αποστολή SPORT 24 στην Ολλανδία – Γιοβάνοβιτς: “Θα χρειαστεί πολλή δουλειά και υπομονή”

Next Article

Δυσκολεύθηκε η Γερμανία, 3-2 την Σαουδική Αραβία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: