Εφυγε από τη ζωή η αγωνίστριας της Αριστεράς και συγγραφέας Αργυρώ Πολυχρονάκη-Κοκοβλή

Χωρίς σχόλια Share:
photo: pexels

Εφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της Αριστεράς, αντιστασιακός και συγγραφέας, Αργυρώ Πολυχρονάκη-Κοκοβλή.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατό της και απευθύνει συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται επίσης τα ακόλουθα: «Η Αργυρώ Κοκοβλή γεννήθηκε το 1927 στη Δρακώνα του Ν. Χανίων και συμμετείχε από νωρίς στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Το 1948 εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό όπου και γνωρίζει τον μετέπειτα σύζυγό της, Νίκο Κοκοβλή, με τον οποίο παραμένουν στην παρανομία και μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου. Καταδιωκόμενοι και επικηρυγμένοι μέχρι το 1962, διαφεύγουν με εντολή του ΚΚΕ στη Σοβιετική Ένωση, όπου έζησαν 14 χρόνια, έως τον επαναπατρισμό τους, το 1976.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, αρχικά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ Εσωτερικού και αργότερα του ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά, η Αργυρώ Πολυχρονάκη–Κοκοβλή συνεχίζει τον αγώνα, εμπνεόμενη από τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο. Στον αγώνα αυτόν επέμεινε με συνέπεια και με τις ίδιες αρχές μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, προλαβαίνοντας να δει την, για πρώτη φορά, Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Πτυχιούχος Κοινωνικών Επιστημών και Δημοσιογραφίας, αναπτύσσει με τον σύζυγό της ένα σημαντικό βιωματικό συγγραφικό έργο αναφορικά με τους αγώνες του ελληνικού λαού για λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη, με έμφαση στα Χανιά, όπου ανέπτυξε κυρίως τη δράση της με παραδειγματικό σθένος, έως το τέλος της ζωής της».Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο υπουργείο Ανάπτυξης

Next Article

Έφυγε από τη ζωή η αντιστασιακός Αργυρώ Κοκοβλή

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: