24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Είχε όρεξη, πάθος, αλλά η Φενέρ… έκλεψε τη νίκη!

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 

Ο Παναθηναϊκός έδειξε… σημάδια ζωής σήμερα στο ΟΑΚΑ, καθώς με “όπλο” του τα ριμπάουντ και την εξαιρετική αμυντική του λειτουργία, φάνηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία επικράτησε με 94-88 στην παράταση.

Οι “πράσινοι” παρουσιάστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όμως η αστοχία, τα λάθη και η επιθετική… αφλογιστία στο τέλος, έδωσαν στην Φενέρ μια πολύ σημαντική νίκη με 94-88. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ανέβηκε στο 11-7, ενώ το “τριφύλλι” υποχώρησε στο 6-12 και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην Euroleague αντίστοιχα.

Ο αγώνας

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και πέτυχε ένα εύκολο 4-0 σερί με καλάθια των Γκούντουριτς και Καλάθη, ενώ στη συνέχεια ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 6-1, καθώς είχε προηγηθεί μια εύστοχη βολή του Γιώργου Καλαϊτζάκη για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” βελτίωσαν την επιθετική τους λειτουργία με πρωταγωνιστές τον Μπέικον και τον Γουόλτερς, παίρνοντας ισχνό προβάδισμα (8-6, 4′). Η Φενέρ απάντησε με προσπάθεις των Καλάθη και Χέιζ-Ντέιβις, όμως το “τριφύλλι” βρήκε ξανά τις λύσεις για να περάσει μπροστά στο σκορ (13-11, 7′) με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Γουίλιαμς. Οι “μάχες” συνεχίστηκαν εκατέρωθεν και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1 (19-18) για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς.

H δεύτερη περίοδος άρχισε με αρκετή ένταση και από τις δυο μεριές. Σύντομα, οι Τούρκοι μετά την τεχνική ποινή που δόθηκε στον Παπαγιάννη, εκμεταλλεύτηκαν κάποια επιθετικά λάθη των γηπεδούχων για να ανακτήσουν το προβάδισμα (22-24, 13′). H oμάδα του Δημήτρη Ιτούδη “έσφιξε” την άμυνά της και έφτασε στο +5 (24-29, 15′), όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (29-29, 16′) με πρωτεργάτες τον Γουόλτερς και τον Λι. Παρά το προβάδισμα που είχε η Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Μπέικον, ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ (35-34, 18′). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους “πράσινους” να έχουν το “πάνω χέρι” και το προβάδισμα των 3 πόντων (39-36).

Το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς ξεκίνησε πιο… ζεστά στην τρίτη περίοδο και με καλή αμυντική λειτουργία ανέβασε τη διαφορά στο +6 (46-40, 23′) υπέρ του, με πρωταγωνιστές του τον Γουόλτερς, τον Γουίλιαμς, αλλά και τον Μπέικον. Το “τριφύλλι” προηγήθηκε και με 7 πόντους (49-42, 26′), όμως οι Τούρκοι απάντησαν άμεσα με πρωταγωνιστή τους τον Γουίλμπεκιν και τον Χέιζ-Ντέιβις, φέρνοντας το ματς στην ισοπαλία ξανά (49-49, 27′). Tα τρίποντα των Λι και Γουίλιαμς έδωσαν ενέργεια και πάθος στους “πράσινους”, οι οποίοι με εξαιρετική άμυνα, κατάφεραν να “κλείσουν” το τρίτο δεκάλεπτο στο +8 (59-51) με καλάθι που σημείωσε ο Μπέικον στη λήξη του χρόνου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με την ίδια συγκέντρωση και πίεση στην άμυνά του και στην αρχή της τελευταίας περιόδου. Με κύριους εκφραστές στην επίθεση, τον Μπέικον και τον Πονίτκα, διατήρησε μια διαφορά 5 πόντων (63-58, 33′), παρά την πίεση των φιλοξενούμενων. Ο Μπέικον πήρε το… όπλο του σε κομβικό σημείο, δίνοντας με προσωπικές ενέργειες προβάδισμα 5 πόντων (70-65, 37′) στο “τριφύλλι”. Ο Καλάθης έκανε το ματς… θρίλερ με εύστοχο τρίποντο (74-73, 38′), όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να λυγίζουν την ομάδα του Ιτούδη με τα επιθετικά ριμπάουντ. Οι δυο βολές του Γκουντάιτις και ένα καλάθι μετά από ριμπάουντ του Πονίτκα, έδωσαν προβάδισμα… ασφαλείας (78-73, 40′) στους “πράσινους” λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ένα καλάθι του Έντουαρντς, ένα λάθος του “τριφυλλιού” και ένα τρίποντο του Γκούντουριτς έφεραν ξανά το παιχνίδι στα ίσα (78-78) και η τελευταία επίθεση άνηκε στον Παναθηναϊκό. Ο Μπέικον αστόχησε, ο Πονίτκα ήταν αυτός που πήρε ξανά το επιθετικό ριμπάουντ, όμως δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς με προσπάθεια από κοντά, με τις δυο ομάδες να λύνουν τις… διαφορές τους στον “έξτρα χρόνο”.

Oι Τούρκοι μπήκαν αποφασισμένοι στην παράταση και έδειξαν τις διαθέσεις τους με το τρίποντο του Χέιζ-Ντέιβις, όμως οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς απάντησαν με ένα μακρινό τρίποντο του Πονίτκα και δυο βολές του Γουίλιαμς (83-81, 42′). Η αστοχία των “πρασίνων” και η δημιουργία του Γκούντουριτς, έδωσαν σε κομβικό σημείο το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (85-87, 44′), το οποίο λίγο αργότερα διεύρυνε ο Χέιζ-Ντέιβις με ένα δύσκολο τρίποντο. Ο Παναθηναϊκός έπαθε… μπλακ-άουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα και έτσι η Φενέρμπαχτσε “απέδρασε” από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας με 94-88.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-36, 59-51, 78-78, 88-94

O MVP

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις ήταν αυτός που διακρίθηκε για τους νικητές σήμερα, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, συγκεντρώνοντας 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. //



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πρόκριση για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιουκάστλ

Next Article

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 88-94: Αλητεία στο ΟΑΚΑ – Σφαγή χωρίς αναισθητικό…

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: