24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ελλάδα – Γαλλία: Αυτό είναι το κείμενο της ιστορικής συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
(Φωτ.: Intime)

Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία, για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Το κείμενο της συμφωνίας, που υπογράφηκε σήμερα (28/9) στο Παρίσι παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν,  προβλέπει την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς τη χώρα μας και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη και αν η χώρα αυτή είναι μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών τους (για παράδειγμα, η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ).

Παράλληλα η Ελλάδα θα παραλάβει σε πολύ σύντομο χρόνο τις 3+1 φρεγάτες Belharra με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου και δυνατότητες να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Οι φρεγάτες, με την υψηλή τεχνολογία και τα μεγάλου βεληνεκούς οπλικά τους συστήματα θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής ισχύος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς πέρα από τις αυξημένες δυνατότητες θα είναι απολύτως συμβατές ώστε να «συνεργάζονται» με τα μαχητικά Rafale. 

Όπως επισημαίνεται στο τελευταίο άρθρο (31), η παρούσα συμφωνία παραμένει σε ισχύ για μια περίοδο πέντε ετών. «Ανανεώνεται με ρητή συμφωνία των Μερών για μια περαιτέρω περίοδο που θα καθοριστεί με κοινή συμφωνία των Μερών, εκτός εάν ένα από τα Μέρη γνωστοποιήσει στο άλλο Μέρος την πρόθεσή του να καταγγείλει τη συμφωνία έξι μήνες πριν από τη λήξη της». Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη 5 Οκτωβρίου για την στρατηγική συμφωνία που υπογράφηκε με τη Γαλλία

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πυρπασόπουλος: Κινδύνευσα να χάσω τη ζωή μου από τα ξενύχτια και τις καταχρήσεις

Next Article

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Αποτρόπαιο συμβόλαιο συνεργασίας δημαρχίας Μπακογιάννη με τα υπολείμματα των νεοναζί

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: