24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Εμ. Σμυρνάκης στο Πρώτο: Δεν προσεγγίσαμε όσο έπρεπε αυτούς που φοβούνται το εμβόλιο (audio)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Σχετικά με την ισχυρή «σύσταση» της χθεσινής ενημέρωσης, για την τρίτη δόση του εμβολίου στις ομάδες για τις οποίες προορίζεται, η λέξη τονίστηκε προφανώς για να διαφοροποιηθεί από την «υποχρεωτικότητα» στην οποία έχει επικεντρωθεί ο δημόσιος διάλογος τους τελευταίους μήνες. «Πάντα η εθνική επιτροπή εμβολιασμού κάνει τις συστάσεις, δεν έχει αλλάξει αυτό το μήνυμα, επειδή τον τελευταίο καιρό υπήρχε η λέξη υποχρεωτικότητα ιδιαίτερα στους υγειονομικούς, ενδεχομένως γι’ αυτό να τονίστηκε η λέξη σύσταση στην ενημέρωση», σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ο καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Εμμανουήλ Σμυρνάκης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να συζητάμε για την πρόσθετη δόση, γιατί ξέρουμε ότι το εμβόλιο αυτό είναι αποτελεσματικό. Πολλά εμβόλια, μετά από ένα διάστημα σταματούν να δίνουν την προστασία που θέλουμε και έτσι χρειάζεται να ξανακάνουμε μια δόση για να έχουμε το ίδιο ποσοστό προστασίας. Φάνηκε ότι οι ανοσοκατεσταλμένοι χρειάζονται αυτή την πρόσθετη δόση. Επιπλέον, μετά από 6-8 μήνες αρχίσαμε να βλέπουμε ότι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας κυρίως, που έχουν εμβολιαστεί, ότι είχαν θετικό μοριακό τεστ, οπότε φάνηκε σωστό να δώσουμε μια πρόσθετη προστασία σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες».

Ένα ενδιαφέρον πόρισμα, του ECDC  δείχνει ότι είναι ξεκάθαρο πως όσο περνούν οι μήνες από τον εμβολιασμό, η προστασία των ηλικιωμένων ανθρώπων ειδικά έναντι της μετάλλαξης Δέλτα μειώνεται. Άρα το να κάνει κάποιος βήματα την στιγμή που χρειάζεται, ειδικά σε μια χώρα που αρχίζουν να αυξάνονται πάλι τα κρούσματα και οι νοσηλείες, είναι σημαντικό.

Ο κ. Σμυρνάκης τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε, να συζητάμε με επιχειρήματα και να πείσουμε τους ανθρώπους που είναι ακόμα σε κατάσταση φόβου και δισταγμού. «Ο δικός τους εμβολιασμός είναι εξίσου σημαντικός βλέποντας τα στοιχεία που προκύπτουν από τα νοσοκομεία της χώρας που δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι νοσούν σοβαρά και δυστυχώς κάποιοι καταλήγουν».

Προφανώς ότι ο εμβολιασμός έχει δείξει ότι μας προστατεύει από την σοβαρή νόσο, ωστόσο και οι εμβολιασμένοι μολύνονται. «Επομένως η επαναλειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων πρέπει να γίνει με τον εμβολιασμό αλλά και με εμμονή σε όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας».


Ο κ. Σμυρνάκης υποστηρίζει πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι ότι το τελευταίο μέτρο το οποίο προτείνεται όταν υπάρχουν εξαιρετικά ιδιαίτερες ανάγκες. «Η υποχρεωτικότητα ενδεχομένως, δημιουργεί μεγάλες αντιστάσεις και μεγαλύτερα προβλήματα. Θεωρώ ότι υπάρχει χώρος για συζήτηση ακόμα εκεί που βλέπουμε ότι ο εμβολιασμός είναι χαμηλά, γιατί μάλλον σημαίνει ότι δεν πήγαμε όσο έπρεπε να προσεγγίσουμε αυτούς τους ανθρώπους σε ατομικό επίπεδο να συζητήσουμε τους προσωπικούς του φόβους. Αν είχαμε όλοι μας έναν οικογενειακό γιατρό, θα λύνονταν πολλά προβλήματα, αλλά δεν έχουμε ακόμα σε αυτή την χώρα».

 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Νέα Μάκρη: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά- Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια

Next Article

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Κανένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή – Ξεκίνησαν ανακρίσεις για τα αίτια

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: