24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ένθετο Υγεία: Αύξηση των δωρητών στον ΕΟΜ μετά τη δωρεά οργάνων της 21χρονης Έμμας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η απόφαση των γονέων της νεαρής Έμμας για δωρεά οργάνων του παιδιού τους, όταν το νήμα της ζωής κόπηκε ξαφνικά από ασυνείδητο οδηγό, στάθηκε η αιτία για αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι 1000 νέοι δωρητές οργάνων εγγράφηκαν στο Μητρώο Δωρητών μέσα σε λίγες μέρες, κάνοντας μία κορύφωση στη συνήθως οριζόντια γραμμή στο ρυθμό της δωρεάς οργάνων στη χώρα μας.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ στο ΕΡΤNEWS:

-Δύο νέες επαναστατικές τεχνικές υποβοήθησης της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων σε περιπτώσεις ανεπάρκειας έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Το ΕΚΜΟ και το LVAD είναι συστήματα υποστήριξης των ζωτικών αυτών οργάνων και βελτιώνουν σημαντικά τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών.

– Οι πρόσφατοι μεγάλοι σεισμοί στην Εύβοια έφεραν και πάλι στο προσκήνιο το θέμα των καρδιακών επεισοδίων που καταγράφονται στις σεισμόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με έρευνες, ελληνικές και διεθνείς, παρατηρείται διπλασιασμός των εμφραγμάτων τις πρώτες τέσσερις ημέρες ύστερα από μία μεγάλη σεισμική δόνηση.

Οι ορμόνες που εκλύονται από τον οργανισμό όταν υπάρχει η αίσθηση του φόβου, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία της καρδιάς. Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας Δημήτρης Ρίχτερ, μίλησε για το θέμα στο ΕΡΤNEWS.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Tα Community Notes του Twitter κυκλοφορούν παγκοσμίως

Next Article

Τα Γεωπάρκα της Κρήτης αποκτούν το δικό τους “Instagram” – Οκτώ φωτογράφοι μεταφέρουν “κραυγή αγωνίας” των μνημείων της φύσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: