24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Επέστρεψαν τα “γαλανόλευκα” κουπιά με τέσσερα μετάλλια (ΦΩΤΟ)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

 

Μετά από ένα χρόνο “ανομβρίας”, η Ελλάδα επιστρέφει στον πίνακα των μεταλλίων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών και μάλιστα με εμφατικό τρόπο.

Τα “γαλανόλευκα” κουπιά κατέκτησαν στο Μόναχο τέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων ένα χρυσό και τρία ασημένια, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στο σχετικό πίνακα ανάμεσα σε 33 χώρες που πήραν μέρος στη διοργάνωση.

Πλέον η Ελλάδα μετράει 34 μετάλλια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών, φτάνοντας τα 21 χρυσά , τα 10 ασημένια ενώ παραμένει στα 3 χάλκινα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι είναι η καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων από το 2011 και μετά, όπου η ελληνική αποστολή είχε κατακτήσει στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας πάλι τέσσερα μετάλλια, τρία χρυσά κι ένα ασημένιο.

Μάλιστα και τα τέσσερα μετάλλια που κατέκτησε ήρθαν από αθλητές που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στην συγκεκριμένη διοργάνωση από τότε που ξεκίνησαν να τραβάνε κουπί.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Μονάχου στον πρώτο τελικό της τελευταίας ημέρας προς τιμήν του Αντώνη Παπακωνσταντίνου. Ο 23χρονος πρωταθλητής Ευρώπης πέρυσι στο Κ23, τερμάτισε πρώτος στον τελικό του σκιφ ελ βαρών με 7:24.21 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. «Ήμουν λίγο αγχωμένος πριν τον τελικό γιατί είμασταν όλοι πολύ κοντά στα ημιτελικά, αλλά ένιωθα χαρούμενος που είχα νικήσει. Μετά τον προκριματικό σκέφτηκα ότι μπορώ να νικήσω αλλά στον αγώνα όλα μπορεί αν συμβούν. Αυτό το είχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Στη συνέχεια όλα εξελίχθηκαν πιο εύκολα και το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι μπροστά σε όλη την κούρσα του τελικού».

Σε μια συγκλονιστική κούρσα η Ζωή Φίτσιου με ένα φοβερό τερματισμό κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ Ελ βαρών γυναικών με χρόνο 8:09.21. Η Θεσσαλονικιά κωπηλάτρια βρέθηκε ακόμη και στη 4η θέση στα 1000μ., αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. «Ήταν μια φανταστική κούρσα, τα έδωσα όλα, στα τελευταία 500μ. σκεφτόμουν μόνο το χρώμα του μεταλλίου, το ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη».

Μοναδική Ευαγγελία Αναστασιάδου με ένα φοβερό δεύτερο χιλιάρι πήρε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ γυναικών με χρόνο 8:08.20, που είναι το πρώτο της στην μεγάλη κατηγορία, ανεβαίνοντας ξανά στο βάθρο μέσα σε δυο εβδομάδες, αφού στις 30 Ιουλίου αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη κατηγορία Κ23 στο Βαρεζε. «Με ταλαιπωρεί ένας τραυματισμός εδώ και καιρό, αλλά κατά τη διάρκεια της κούρσας δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο παρά μόνο το μετάλλιο. Τα έδωσα όλα και είμαι πολύ χαρούμενη».

Σε μια από τις πιο συναρπαστικές κούρσες των τελευταίων χρόνων, ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με χρόνο 7:15.01. Μόλις 29 εκατοστά του δευτερολέπτου στέρησαν από τον Έλληνα Ολυμπιονίκη την πρώτη θέση, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο σε Ευρωπαϊκό Α-Γ. «Ευχαριστώ όλη τη ομάδα μου, έδωσα τα πάντα, ήταν μια δύσκολη κούρσα. Σίγουρα θα προτιμούσα το χρυσό, αλλά είμαι χαρούμενος για την προσπάθεια μου και το ασημένιο μετάλλιο. Τώρα χρειάζομαι λίγες ημέρες ξεκούρασης και μετά ξεκινάει η προετοιμασία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Τσεχία».

 



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πλήγμα για την Άστον Βίλα του Τζέραρντ: Ο Ντιέγκο Κάρλος υπέστη ρήξη αχιλλείου

Next Article

Στην Πορτογαλία πρώην παίκτης του Ηρακλή

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: