Η έκθεση αποκάλυψε ότι μέσα στον ποταμό μήκους 215 μιλίων ζουν επιθετικά είδη καρχαρία.
Πλήθος ειδών όπως καρχαρίες, ιππόκαμποι, χέλια και φώκιες φαίνεται πως ζουν στον ποταμό Τάμεση, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύει το BBC.
Επιστήμονες από τη Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου (ZSL) πραγματοποίησαν ανάλυση, η οποία είναι μάλιστα η πιο λεπτομερής μελέτη για τον ποταμό που έχει γίνει από τη δεκαετία του 1950.
Η μελέτη έχει ως στόχο να αποτυπώσει τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί σε επίπεδο βιοκλίματος από τότε που ο ποταμός κηρύχθηκε «βιολογικά νεκρός» το 1957.
Η έκθεση αποκάλυψε ότι μέσα στον ποταμό μήκους 215 μιλίων ζουν επιθετικά είδη καρχαρία, συμπεριλαμβανομένων αυτών που φτάνουν τα δύο μέτρα μήκος και αυτών που απελευθερώνουν δηλητήριο από τα πτερύγιά τους, που μπορεί να προκαλέσει οιδήματα σε ανθρώπους.
Παράλληλα εντοπίζονται περισσότερα από 115 διαφορετικά είδη ψαριών.
Από τη δεκαετία του 1990, ο ποταμός έχει επίσης αυξηθεί στο φάσμα των πτηνών, των θαλάσσιων θηλαστικών και των φυσικών ενδιαιτημάτων του.
Ωστόσο, η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι ορισμένα είδη ψαριών που ζουν σε ορισμένες περιοχές του Τάμεση έχουν ελαφρώς μειωθεί.
Οι επιστήμονες λένε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να διερευνηθεί γιατί υπήρξε αυτή η μείωση.
Η κλιματική αλλαγή έχει επίσης αντίκτυπο στον ποταμό καθώς παρατηρείται η θερμοκρασία κατά 0,2 βαθμούς το χρόνο, σύμφωνα με τη μελέτη.
Το παραπάνω οδηγεί σε άνοδο της στάθμης των υδάτων του.