24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Έρευνα: Οι άνθρωποι που έχουν στόχους ζωής έχουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Οι άνθρωποι που διαθέτουν υψηλότερα επίπεδα κάποιου σκοπού στη ζωή τους αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα από οποιαδήποτε αιτία, όπως δείχνει μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα, αν και φαίνεται πως οι γυναίκες ωφελούνται περισσότερο στην υγεία τους από την προστατευτική ύπαρξη ενός στόχου ζωής.

Η νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες που είχαν δείξει ότι το να έχει κάποιος το αίσθημα ενός σκοπού, δηλαδή μίας κατεύθυνσης προς έναν στόχο στη ζωή του, σχετίζεται με καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία, μεταξύ άλλων με μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο ή άνοια.

Οι ερευνητές των Σχολών Δημόσιας Υγείας των πανεπιστημίων Βοστώνης και Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας Κοϊχίρο Σίμπα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Προληπτικής Ιατρικής «Preventive Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για 13.159 ανθρώπους άνω των 50 ετών σε βάθος οκταετίας.

Όπως διαπιστώθηκε, εκείνοι που είχαν την υψηλότερη αίσθηση σκοπού εμφάνιζαν τον μικρότερο κίνδυνο θανάτου (15,2%), ενώ εκείνοι που δεν είχαν σκοπό στη ζωή τους είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου (36,5%). Η συσχέτιση σκοπού-μικρότερης θνησιμότητας βρέθηκε ελαφρώς μεγαλύτερη στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.

The post Έρευνα: Οι άνθρωποι που έχουν στόχους ζωής έχουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου appeared first on InStyle.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Παπαδημητριάδης: «Επέμειναν στο επιχείρημα για τα “άτακτα” παραβατικά παιδιά που εκδικούνται το ζευγάρι»

Next Article

Φαίη Ξυλά: «Δεν είχα καθόλου ρεπό για 3 χρόνια όταν έκανα τα “Μυστικά της Εδέμ”»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: