24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Παρούσες όλες οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου για την κατάσβεση της Δαδιάς

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Αναφορικά με την δύσκολη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, το οποίο αποτελεί ένα πολύτιμο και μοναδικής περιβαλλοντικής σημασίας δασικό οικοσύστημα, μίλησε ο Γενικός Διευθυντής Δασών, Ευάγγελος Γκουντούφας, σε ενημέρωση που πραγματοποίησε η Πυροσβεστική.

«Αξιοποιώντας τα 72 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμέιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που μας διατέθηκαν φέτος για πρώτη φορά, βάλαμε την υλοποίηση έργων πρόληψης σε πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα», υποστήριξε ο κ. Γκουντούφας. Επιπροσθέτως, τα έργα για την πρόληψη πυρκαγιάς έχουν υπολοιηθεί κατά 70% και σε κρίσιμες περιοχές του Πάρκου στο 100%. Τόνισε ακόμη ότι «είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται τέτοια έργα, σε τόσο μεγάλη έκταση και με τέτοια ταχύτητα».

Ο κ. Γκουντούφας συμπλήρωσε ότι από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς τα μηχανήματα έργου των εργολάβων τέθηκαν στη διάθεση των δυνάμεων καταστολής. Παρούσες στο πεδίο της μάχης με τις φλόγες είναι οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, το Δασαρχείο Σουφλίου αλλά και η Διεύθυνση Δασών Έβρου. Σημαντική είναι και η συνδρομή πολλών υλοτόμων, οι οποίοι προσπαθούν ασταμάτητα να ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες.

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Λέσβος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Βατερά

Next Article

Θεσσαλονίκη: 15 άτομα ξυλοκόπησαν 17χρονο στη Νέα Μηχανιώνα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: