24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ευλογιά των πιθήκων – ΠΟΥ: Πάνω από 3.200 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε χώρες όπου η νόσος δεν είναι ενδημική

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ακόμα περισσότερα από 3.200 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων και ένας θάνατος έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Στην αναγκαία η επαγρύπνηση της ευρύτερης κοινότητας, αναφέρθηκε ο Γκεμπρεγέσους, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στις χώρες όπου η νόσος δεν είναι ενδημική τα περισσότερα κρούσματα αφορούν κυρίως άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες.

«Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο συνεχίζεται και πιθανότατα είναι υποεκτιμημένη», είπε ακόμη στη συνεδρίαση μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συγκάλεσε ο ΠΟΥ για να αποφασίσει αν θα κηρύξει παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ευλογιάς των πιθήκων.

Ο χαρακτηρισμός μιας ασθένειας ως «επείγουσας κατάστασης διεθνούς ανησυχίας για τη δημόσια υγεία» είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ.

Έως σήμερα 48 χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα της νόσου αυτής, που άρχισε να εξαπλώνεται τον Μάιο σε χώρες εκτός της Αφρικής.

Ο Τέντρος είπε ότι από τις αρχές του έτους έχουν αναφερθεί περίπου 1.500 ύποπτα κρούσματα και 70 θάνατοι από ευλογιά των πιθήκων στην κεντρική Αφρική.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΟΥ έχει ζητήσει από τις χώρες – μέλη του να μοιραστούν τις πληροφορίες που ενδεχομένως διαθέτουν για τον ιό αφού κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τον Οργανισμό να στηρίξει τις χώρες στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την εξάπλωση της ασθένειας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Next Article

Cisco: Αποχωρεί από τη Ρωσία η μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού 

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: