24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Ευλογιά των πιθήκων: Προκλινικές δοκιμές για πιθανά εμβόλια από την Moderna

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η Moderna έχει ξεκινήσει προκλινικές δοκιμές για πιθανά εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε σε ανάρτησή της στο Twitter, καθώς ο ιός εξαπλώνεται σε 19 χώρες, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο οργανισμό Υγείας μοιράζονται τα 131 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα

«Ναι» στο εμβόλιο της ευλογιάς των πιθήκων, αλλά μόνο για στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, είπε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, κατά τη σημερινή της (Τρίτη 24/5) συνεδρίαση.

Τα κρούσματα της ευλογίας των πιθήκων πέρασαν νέα σύνορα καθώς από 15 χθες ανήλθαν σε 19 οι χώρες που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο οργανισμό Υγείας μοιράζονται τα 131 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η Δανία και η Σκωτία προστέθηκαν στα νέα κρούσματα ενώ ακόμη 106 περιστατικά παγκοσμίως είναι υπό διερεύνηση.

Η Task Force Έκτακτης Ανάγκης του ΕΜΑ συζητά πιθανές θεραπείες και εμβόλια

Ο EMA έχει προηγουμένως αξιολογήσει δύο φαρμακευτικά προϊόντα με δυνατότητα χρήσης κατά της ευλογιάς των πιθήκων, τα οποία έχουν εγκριθεί μέσω της κεντρικής διαδικασίας στην ΕΕ:

*Το φάρμακο Tecovirimat SIGA είναι εγκεκριμένο για τη θεραπεία της ευλογιάς, της ευλογιάς των πιθήκων και της ευλογιάς των αγελάδων.

*Το Imvanex είναι ένα εμβόλιο εγκεκριμένο για την προστασία από την ευλογιά, για το οποίο υπάρχουν δεδομένα για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων στα ζώα. Έχουν συλλεχθεί δεδομένα στο παρελθόν που δείχνουν ότι τα εμβόλια κατά της ευλογιάς μπορούν επίσης να αποτρέψουν την ευλογιά των πιθήκων στους ανθρώπους.

 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ρωσία: Μεταχειρισμένες συσκευές κινητών διαθέτει πλέον ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής – Τι συμβαίνει

Next Article

Πιερρακάκης: Στόχος η κωδικοποίηση 40 υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: