24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

F1 Azerbaijan GP: Δραματική νίκη Perez, στο βάθρο Vettel-Gasly

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
F1 Azerbaijan GP: Δραματική νίκη Perez, στο βάθρο Vettel-Gasly

Ο Sergio Perez ήταν ο μεγάλος νικητής του επεισοδιακού, όπως εξελίχθηκε, grand prix στο Azerbaijan. Ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull με αυτή του την επιτυχία έφτασε στις δύο νίκες στην καριέρα του και ταυτόχρονα ανελκύσθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος των οδηγών. Πίσω του, τερμάτισε ο αναγεννημένος μετά το Monaco, Sebastian Vettel με Aston Martin, που αναδείχτηκε και οδηγός της ημέρας, ενώ το βάθρο των νικητών ολοκλήρωσε ο πολύ καλός Pierre Gasly με Alfa Tauri. Στην εκκίνηση του grand prix ο Charles Leclerc κατάφερε να διατηρήσει την pole position που είχε πάρει στις κατατακτήριες αλλά για λίγο, καθώς τόσο ο Lewis Hamilton, όσο και ο Max Verstappen κατάφεραν να τον προσπεράσουν σχετικά εύκολα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε επικεφαλής του σχηματισμού μέχρι το πρώτο pit stop, όταν λόγω της αργοπορίας που επέφερε η διέλευση του Pierre Gasly, έχασε δύο θέσεις από τους Max Verstappen, που τον ακολουθούσε, όσο από τον Sergio Perez που βρισκόταν στην 3η θέση. Το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα στον 32ο γύρο, όταν κλατάρισε το πίσω αριστερό ελαστικό του Lance Stroll της Aston Martin, αλλά παρά το μηδενισμό των διαφορών που είχαν αναπτυχθε,ί δεν άλλαξε κάτι στην κορυφή κατά την αποχώρησή του.

Όλα έδειχναν πως θα φτάναμε μέχρι την καρό σημαία δίχως αλλαγές, αλλά το δράμα χτύπησε την πόρτα του επικεφαλής Verstappen. Το πίσω αριστερό ελαστικό του παρέδωσε πνεύμα με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του Ολλανδού. Οι αγωνοδίκες ανέπτυξαν αυτοκίνητο ασφαλείας και ύστερα από συνεννόηση αποφάσισαν τη διακοπή του αγώνα για λόγους ασφαλείας, με δεδομένο τα δύο κλαταρίσματα στην ίδια πλευρά.
Στην επανεκκίνηση του grand prix ο Hamilton επιτέθηκε για να πάρει την πρώτη θέση από τον Sergio Perez, που αντιμετώπιζε πρόβλημα διαρροής στο υδραυλικό σύστημα της RB16B, αλλά πάνω στη μάχη πίεσε ένα κουμπί που επεμβαίνει στο σύστημα πέδησης, με αποτέλεσμα να μείνει δίχως φρένα στον πίσω άξονα και να βρεθεί στην τελευταία θέση.

Ο Leclerc είχε δυνατή μάχη με τον Gasly για την τρίτη θέση, αλλά υπό το φόβο του Norris που βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί, έμεινε 4ος αφήνοντας τον Βρετανό στην 5η θέση. Ο Alonso με Alpine, που στην επανεκκίνηση ήταν 10ος ολοκλήρωσε το grand prix στην 6η θέση έχοντας πίσω του, τους Tsunoda με Alpha Tauri, Sainz με Ferrari, Ricciardo με McLaren και Raikkonen με Alfa Romeo να συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.
Το επόμενο ραντεβού των μονομάχων της Formula 1 είναι προγραμματισμένο για τις 20 Ιουνίου οπότε και θα διεξαχθεί ο έβδομος αγώνας της σεζόν, το grand prix της Γαλλίας που φιλοξενείται στην πίστα Paul Ricard.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

1 Sergio Perez Red Bull Honda 2:13:36.410
2 Sebastian Vettel Aston Martin Mercedes +1.385s
3 Pierre Gasly Alpha Tauri Honda +2.762s
4 Charles Leclerc Ferrari +3.828s
5 Lando Norris Mclaren Mercedes +4.754s
6 Fernando Alonso Alpine Renault +6.382s
7 Yuki Tsunoda Alpha Tauri Honda +6.624s
8 Carlos Sainz Ferrari +7.709s
9 Daniel Ricciardo Mclaren Mercedes +8.874s
10 Kimi Räikkönen Alfa Romeo Ferrari +9.576s
11 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari +10.254s
12 Valtteri Bottas Mercedes +11.264s
13 Mick Schumacher Haas Ferrari +14.241s
14 Nikita Mazepin Haas Ferrari +14.315s
15 Lewis Hamilton Mercedes +17.668s
16 Nicholas Latifi Williams Mercedes +42.379s
17 George Russell Williams Mercedes
18 Max Verstappen Red Bull Honda
Lance Stroll Aston Martin Mercedes
Esteban Ocon Alpine Renault

Κείμενο: Νίκος Κορόβηλας

sports.ert.gr.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ρολάν Γκαρός: Αποκλείστηκε και η Σερένα Ουίλιαμς

Next Article

Παναθηναϊκός: Γαλλικό σενάριο για θηριώδη κόφτη! (Video+Photos)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: