24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Facebook: Αντιμέτωπο με αγωγή – μαμούθ 2.3 δισ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Με μια μαζική αγωγή ύψους 2.3 δισ. λιρών στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη η Meta, θυγατρική εταιρεία του Facebook, έπειτα από κατηγορίες για κατάχρηση της δημοφιλίας της, τη συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων, καθώς και τη διαρροή τους σε τρίτους.

Η αρμόδια βρετανική Αρχή ασχολείται με μια υπόθεση που εμπλέκει 44 εκατομμύρια χρηστών που είχαν λογαριασμό στο Facebook στη χώρα, την τετραετία από το 2015 έως και το 2019.

Στο κατηγορητήρια αναφέρεται πως το Facebook κατάφερε να έχει κέρδη δισεκατομμύρια δολάρια επιβάλλοντας καταχρηστικούς όρους στους χρήστες, ζητώντας στις περισσότερες των περιπτώσεων να δώσουν όλα τα προσωπικά τους δεδομένα.

«Δεν νομίζω πως οι χρήστες έχουν ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει αφού αποδεχτούν τους όρους χρήσης του Facebook και δεν αντιλαμβάνονται το πόσο άδικο είναι αυτό το… deal με την πλατφόρμα», σημειώνει η Λίζα Γκόρμσεν, σύμβουλος της αρμόδιας βρετανικής Αρχής.

Η ομαδική αγωγή αυτή θεωρείται ως η πρώτη τέτοιου ύψους για την Meta στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι για να συμμετέχουν στην υπόθεση.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι ίδιοι θα μπορούν να αποζημιωθούν μαζικά αν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ της πλευράς που κάνει την αγωγή, εκτός της περίπτωσης που θα επιλέξουν να βγουν εκτός της εν λόγω διαδικασίας.

Σημειώνεται δε, ότι την υπόθεση στηρίζει οικονομικά ένας κολοσσός στο χώρο των χρηματοδοτήσεων, με το όνομα Innsworth.

Πηγή: CNN.com

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Γιατί παθαίνουν διαστημική αναιμία οι αστροναύτες -Τι δείχνει νέα έρευνα για πρώτη φορά

Next Article

Όλα τα Samsung Galaxy S22 θα έχουν Gorilla Glass Victus+

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: