24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Φοιτητές του ΔΙΠΑΕ κατασκεύασαν ηλεκτρική μοτοσυκλέτα και ετοιμάζονται για αγώνες

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Με την ταχύτητα μιας αγωνιστικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας το Ο3  έφτασε στις Σέρρες για να συναντήσει τη φοιτητική ομάδα Racing Electric Motostudent (REM). Οι φοιτητές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας έφτιαξαν την μοτοσυκλέτα HYPERION η οποία δέχεται τις τελευταίες φροντίδες ενόψει της συμμετοχής της στον πρώτο της αγώνα στην Ισπανία. Λίγο πριν πατήσουν γκάζι οι REM και ο αρχηγός τους Κώστας Μιχαηλίδης μοιράστηκαν μαζί μας τα όνειρα που έχουν για το δημιούργημά τους αλλά και τους στόχους τους για το μέλλον. Η ιδέα τους ξεκίνησε από την έντονη επιθυμία τους να φτιάξουν κάτι καινοτόμο για το οποίο χρησιμοποίησαν συνθετικά υλικά ενώ το 98% της μοτοσυκλέτας έχει κατασκευαστεί από τους ίδιους.

Το σύστημα μετάδοσης και η ελαφριά κατασκευή της εξαιτίας της χρήσης ανθρακονήματος είναι που δίνει ελπίδες στους REM ότι το δημιούργημά τους, η πρώτη ελληνική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με οδηγό τον επίσης φοιτητή Νίκο Καπετανίδη θα διακριθεί στην Μotorland που θα γίνει σε 15 μέρες στην Αραγωνία της Ισπανίας. Αν και ο κορονοϊός τους καθυστέρησε και η περίοδος της κατασκευής κράτησε σχεδόν δυόμιση χρόνια τώρα είναι όλα σχεδόν έτοιμα για να δοκιμαστεί η YPERION το Σαββατοκύριακο στην πίστα των Σερρών ενόψει του αγώνα στην Ισπανία.

Όνειρό των REM είναι να κυκλοφορήσει εμπορικά η δημιουργία τους και βέβαια να αναπτυχθεί στη χώρα μας η βαριά βιομηχανία κατασκευής οχημάτων ώστε να μπορέσουν να αποδείξουν τί πραγματικά μπορούν να κάνουν στο καλά εξοπλισμένο σύγχρονο εργαστήριό τους. Μάλιστα κάνουν σχέδια γι’ αυτό και η αυτονομία τους είναι αυτό που τους δίνει τη δύναμη να συνεχίσουν την αξιόλογη προσπάθειά τους.

 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

LG ThinQ AI 2021: Το έξυπνο τηλεχειριστήριο Magic Remote

Next Article

Δύο διακρίσεις για το ρομπότ κοινωνικής αρωγής Άλφα του ΠΑΜΑΚ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: