24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Φωτιά στη Βούλα: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα, εντολή για εκκένωση οικισμών – Οι φλόγες κατευθύνονται προς Βάρη, Live οι εξελίξεις

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Φωτιά στη Βούλα: Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα, εντολή για εκκένωση οικισμών - Οι φλόγες κατευθύνονται προς Βάρη, Live οι εξελίξεις

Δραματικές είναι οι ώρες στο Πανόραμα Βούλας όπου η φωτιά που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα έχει προκαλέσει τις μεγαλύτερες ζημιές.

Νέα εντολή για εκκένωση οικισμών στη Βούλα, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια έδωσε ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλος.

Πρόκειται για τους οικισμούς: Κάλυμνος, Χέρωμα, Δίλοφο, Εξοχή.

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στο Πανόραμα Βούλας, καθώς το πύρινο μέτωπο «συνάντησε» πεύκα και άλλες μικρές εστίες με αποτέλεσμα να σημειωθεί εκ νέου συναγερμού.

{https://www.facebook.com/dikaiologitika/videos/389532616463706}

Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 19:15 στη φωτιά στη Βούλα επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 30 οχήματα ενώ οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με δυνάμεις από Πελοπόννησο Δυτική Ελλάδα και Στερεά Ελλάδα.

Έχουν διατεθεί 6 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα εκ των οποίων 1 συντονιστικό. Ο Στρατός συνέδραμε με ένα ελικόπτερο και η ΕΛΑΣ με 250 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΔΕΔΔΗΕ, γίνονται διακοπές ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή και όπου το ζητά η πυροσβεστική. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε επιφυλακή το Ασκληπιειό Βούλας για να υποδεχθεί πολίτες που χρειάζονται βοήθεια.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι και το Πανόραμα Βούλας, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές του οργανισμού.

Από την άλλη, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκλείει ότι μπορεί να έγινε κάποια έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο σημείο. Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι έγιναν και διακοπές ρεύματος, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Πηγές του ΔΕΔΗΕΕ αναφέρουν ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης, η οποία ίσως και να κοπεί προληπτικά.

Εξάλλου, η φωτιά στον Κουβαρά επί της οδού Ομήρου εκδηλώθηκε στις 18:07. Στην περιοχή βρίσκονται 25 πυροσβέστες με ρίψεις νερού από 2 ελικόπτερα

Σε μερική επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόριος Κωνσταντέλλος: «Η φωτιά έχει πάρει φορά προς την Ευελπίδων στη Βάρη με την Τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία στο φανάρι που οδηγεί προς εκείνη την περιοχή».

Λίγο νωρίτερα, οι φλόγες «αγκάλιασαν» ξανά τα σπίτια της περιοχής ενώ φαίνεται πως έχει «καβαλήσει» την πλαγιά από την πίσω πλευρά του Πανοράματος. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για καμένα οχήματα στην περιοχή. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται από πυροσβέστες από την περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και από τη Στερεά Ελλάδα.

Σε όσους βρίσκονται στην περιοχή εστάλη μήνυμα από το 112. Δύο ηλικιωμένοι κάτοικοι μεταφέρθηκαν προληπτικά από το Πανόραμα στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας.

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε ένας Πυροσβέστης που έδωσε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Βούλα.

{https://www.youtube.com/watch?v=SlQSy0Df5eo}

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Λίγο μετά τις 16:30 οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, με το οποίο καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή.

«Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς την Πλατεία Άλσους Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην Άνω Βούλα», αναφέρει το μήνυμα.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 71 Πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αεροσκάφος επιχειρούν περιοδικά έξι αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, καθώς και ένα ελικόπτερο για ένα ενιαίο συντονισμό και άλλο ένα του στρατού. Επιπλέον, υπάρχει συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων των δήμων.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1533079718211231744}

αεροπλάνο

Άνοιξε σχολείο για τη φιλοξενία των κατοίκων

Την εντολή ν’ ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και το Λύκειο Βούλας έδωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να φιλοξενηθεί στις όποιες κατηγορίες της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους. Η φωτιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από την ‘Ανω Γλυφάδα, έχει μπει στο Πανόραμα της ‘Άνω Βούλας, όπου είχε δοθεί έγκαιρα εντολή εκκένωσης, ενώ στάλθηκε και μήνυμα με την υπηρεσία του 112.

WhatsApp Image 2022 06 04 at 17.41.12

Ο άνεμος είναι ισχυρός και ήδη έχουν καεί άλση και παρκάκια μέσα στο Πανόραμα, υπάρχουν φθορές εξωτερικά σε σπίτια και σ’ ένα εξ αυτών η φωτιά μπήκε και στο εσωτερικό του, με την πυροσβεστική να σπεύδει για την κατάσβεση και για να μην επεκταθεί στις κατοικίες.

{https://www.facebook.com/dikaiologitika/videos/685666732531267}

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ λίγο μετά τις 19:00

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής (Άνω Γλυφάδα και Βούλα).

Ειδικότερα, παρέχεται ουσιαστική συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενεργούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – κατά περίπτωση – απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, προληπτική εκκένωση περιοχών, απεγκλωβισμό ατόμων και ζώων. Παράλληλα, ενεργούν για τη διασφάλιση της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής.

Πιο αναλυτικά, διατίθενται πάνω από 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές), που μέχρι στιγμής, ανταποκρίθηκαν σε δεκάδες κλήσεις του Κέντρου Άμεσης Δράσης και συνδράμουν στην προληπτική εκκένωση οικισμών και σε τουλάχιστον 19 απεγκλωβισμούς ατόμων και 2 ζώων.

Επιπρόσθετα, ειδικό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα, παρέχοντας στους πολίτες νερό και τρόφιμα.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

#ΦΩΤΙΑ #ΒΟΥΛΑ #ΚΑΗΚΑΝ #ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ #ΓΛΥΦΑΔΑ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν υπάρχει ένδειξη για αστοχία ή πρόβλημα που προκάλεσε την πυρκαγιά στη Βούλα

Next Article

Γ. Κωνσταντέλλος: Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το KYT – κέντρο διανομής της Γλυφάδας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: