24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Φωτιά στο Ηράκλειο: Σε ύφεση στο μέτωπο, απείλησε στάνες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Φωτιά στο Ηράκλειο: Σε ύφεση στο μέτωπο, απείλησε στάνες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Η πυροσβεστική υπηρεσία αντιμετωπίζει μέτωπο φωτιάς και στο Ηράκλειο Κρήτης, στην περιοχή Άγιος Θωμάς, όπου το μέτωπο είναι σε ύφεση ενώ πριν απείλησε στάνες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. 

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (08/08) στην περιοχή Μουζουρά, στον Άγιο Θωμά Ηρακλείου Κρήτης, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν προς το παρόν αποσοβήσει τον κίνδυνο για μονοκατοικίες που υπάρχουν όμορα του πύρινου μετώπου.

Η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα μέτωπο, το οποίο οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο. Δεν απειλεί σπίτια. Ο άνεμος που πνέει στην περιοχή έχει κοπάσει. Από το μεσημέρι έχει κάψει δεκάδες στρέμματα χορτολιβαδικής, αγροτικής και δασικής έκτασης.

«Σιγά σιγά οι δυνάμεις αποδεσμεύονται» και θα παραμείνουν στην εστία 50 πυροσβέστες, με 16 οχήματα από τα 25, καθώς επίσης τέσσερα πεζοπόρα τμήματα για την πυρόσβεση και την επίβλεψη της φωτιάς στα πιο δύσβατα σημεία, σύμφωνα με ενημέρωση από το συντονιστικό της περιφερειακής διεύθυνσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης.

{https://www.youtube.com/watch?v=XbORWfnC-wU}

Οι δυνάμεις που έσπευσαν αρχικά ήταν 75 πυροσβέστες, με 25 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ. Επιπροσθέτως, στην περιοχή παραμένουν και υδροφόρες του οικείου δήμου, ενώ εθελοντές κάτοικοι του Αγίου Θωμά και όμορων οικισμών ενισχύουν από το μεσημέρι τις δυνάμεις πυρόσβεσης και θα παραμείνουν μαζί με τους πυροσβέστες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Η φωτιά απείλησε στάνες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά τελικά δεν προκλήθηκαν ζημιές. Μέχρι τώρα έχουν καεί δεκάδες στρέμματα με ξερά χόρτα, δέντρα και τμήματα ελαιώνων, σύμφωνα με ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης.

{https://www.youtube.com/watch?v=PzosTK4GMZA&t=2s}

fwtia pirkagia agios thomas irakleio kriti cretalive.gr 1

fwtia pirkagia agios thomas irakleio kriti cretalive.gr 2

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1424372113125875718?s=20}

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1424314064457588736?s=20}

Φωτογραφίες, βίντεο: cretalive.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Επική φαντασία κόντρα στα στερεότυπα

Next Article

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον χειριστή του Πετζετέλ που κατέπεσε στη Ζάκυνθο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: