Επιστήμονες από το Carl R. Woese Institute for Genomic Biology έβαλαν κάτω τα κόκκινα φύκια και μελέτησαν τον μοριακό μηχανισμό που τα κάνει να έχουν ευεργετική δράση κατά του καρκίνου του εντέρου. Χρόνια τώρα υπήρχε η απορία γιατί η Ιαπωνία έχει τον μικρότερο αριθμό ασθενών με τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου. Ενώ υπήρχε η υποψία ότι αυτό σχετίζεται με κάποια πτυχή της διατροφής των Ιαπώνων, η εν λόγω ερευνητική ομάδα αναρωτήθηκε αν αυτή η πτυχή αφορά συγκεκριμένα την κατανάλωση φυκιών.
Διέσπασαν, λοιπόν, διάφορους τύπους κόκκινων φυκιών με τη βοήθεια ενζύμων, ώστε να παραχθούν σάκχαρα, και μετά επιστράτευσαν προβιοτικά βακτήρια, για να ελέγξουν την πρεβιοτική δραστηριότητα των σακχάρων.
Ανακάλυψαν πως ένα από τα έξι σάκχαρα που παράγονται αποτελεί «λιχουδιά» για τα προβιοτικά βακτήρια, είναι δηλαδή πολύτιμο πρεβιοτικό, ενώ άλλο ένα αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στο έντερο. Μια μερίδα κόκκινα φύκια, παρακαλώ!
The post Φύκια… πόσο καλό κάνουν στην υγεία μας; appeared first on InStyle.