«Κοινές» και «κοινωνικές» πολιτικές φαίνεται πως μπέρδεψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε σχόλιό του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για την αντίδρασή του στη νίκη του Εμάνουελ Μακρόν.
Τη στήριξη του Εμάνουελ Μακρόν σε «κοινές» – ευρωπαϊκές- πολιτικές σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης αμέσως μετά την επανεκλογή του Γάλλου προέδρου, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο να σχολιάζει περί «κοινωνικών» πολιτικών. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως διάβασε λάθος τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πριν σχολιάσει και… εκτέθηκε.
«Αν ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η κεντρική συμβολή του Μακρόν στη γαλλική πολιτική είναι ότι προωθεί προοδευτικές κοινωνικές πολιτικές, προφανώς δεν έχει καταλάβει πολλά από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία. Η Λεπέν είναι η λαϊκιστική απάντηση στην έλλειψη τέτοιων πολιτικών και σε έναν ηγέτη με άψογα νεοφιλελεύθερα διαπιστευτήρια. Άλλο η ανακούφιση για την ήττα της Λεπέν, κι άλλο το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Να μην βλέπουμε ποιες πολιτικές της έστρωσαν τον δρόμο. Ελπίζω ειλικρινά να μην είναι αυτό το σοσιαλδημοκρατικό όραμά του για το μέλλον. Αλλιώς ζήτω πού καήκαμε» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Λίγη ώρα αργότερα σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ανέφερε: «Ο κ. Τσακαλώτος μπέρδεψε τις κοινές πολιτικές της ΕΕ στις οποίες κάνει ρητή αναφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δήλωση του για την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κοινωνικές πολιτικές του Γάλλου Προέδρου. Αλλά προφανώς κάτι έπρεπε να πει…
Επισημαίνουμε στον κ. Τσακαλώτο ότι η Μαρίν Λεπέν δεν είναι η λαϊκιστική απάντηση , όπως την αναφέρει στην ανάρτηση του, αλλά το σύμβολο της μισαλλοδοξίας και της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς. Έξαλλου, έχουν παράδοση να ξεπλένουν την ακροδεξιά, όπως έκαναν επί σχεδόν πέντε χρόνια, ο κ. Τσίπρας και η παρέα του με τον ακροδεξιό συνεταίρο τους στην διακυβέρνηση, Πάνο Καμμένο. Η σύγχυση είναι προφανώς προϊόν της συνήθειας τους να αναφέρουν ως συντρόφους τους τα πρώην στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διακοσμούν το δήθεν προοδευτικό τους μέτωπο.
Εμείς πορευόμαστε με γνώμονα την πρόοδο, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Έχουμε καθαρές θέσεις: Δεν είμαστε και με την επιστήμη και απέναντι της. Δεν είμαστε και με το διεθνές δίκαιο αλλά και με τον εισβολέα, όπως ακούσαμε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».