24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Γευστικά αναγνώσματα με το νέο βιβλίο του Alain Ducasse

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Είναι από τους πιο εμβληματικούς Γάλλους chefs (πλέον πολιτογραφημένος ως Μονεγάσκος), έχει ιδρύσει σχολές μαγειρικής και τα εστιατόριά του κάνουν συλλογή από αστέρια Michelin. Ο Alain Ducasse έχει, επίσης, υπογράψει έναν αριθμό γαστρονομικών βιβλίων, το τελευταίο εκ των οποίων, το «Grand Livre de la Naturalité» κυκλοφόρησε στα γαλλικά στα τέλη του 2020, για να τιμηθεί αμέσως με το βραβείο Champagne Collet. Αυτό ακριβώς το βιβλίο μεταφράστηκε στα ελληνικά από τον chef Μιχάλη Ντουνέτα και κυκλοφορεί τώρα από τις εκδόσεις Gastronomy Essentials.

Μέσα από το «Grand Livre de la Naturalité» o Alain Ducasse επαναπροσδιορίζει τη γαλλική γαστρονομία. Πρόκειται για έναν οδηγό «όπου η κεντρική ιδέα κάθε συνταγής θεμελιώνεται με αξίες όπως ο σεβασμός στο περιβάλλον και η φιλοσοφία κατά της σπατάλης των τροφών, αφού αξιοποιούνται εξ ολοκλήρου όλα τα υλικά».

Είναι χωρισμένος σε δύο μέρη: στο Cuisinalité, ενορχηστρωμένο από τον chef Romain Meder, και στο Desseralité, ενορχηστρωμένο από την pastry chef Jessica Préalpato. Ο πρώτος αποκαλύπτει τις αρχικές γεύσεις των προϊόντων, χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως η ζύμωση, το ψήσιμο ή η εκχύλιση, ενώ η δεύτερη δημιουργεί επιδόρπια που σαγηνεύουν με την απλότητα και την καθαρότητά τους.

Οι συνταγές που έχουν συγκεντρωθεί είναι αντιπροσωπευτικές μιας γαστρονομικής φιλοσοφίας που καθοδηγείται από τη φύση, ανάμεσα στις οποίες: πίκλες αγγουριού, γάλα από κάνναβη, ζωμός από μορχέλες, λάδι από σαμπούκο, γαλάκτωμα από φύκια και κεφίρ από ραβέντι.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο real taste & style

The post Γευστικά αναγνώσματα με το νέο βιβλίο του Alain Ducasse appeared first on InStyle.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

MasterChef: Μαριάννα Πουλμεντή: «Απορώ με την κριτική των σεφ – Ο Κοντιζάς είναι ψαρωτικός»

Next Article

Very Peri: Πώς να ενσωματώσετε το χρώμα της χρονιάς στα νύχια σας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: