Γεννηματά: «Η διάσταση της αναπηρίας πρέπει να διατρέχει κάθε πτυχή του δημόσιου βίου»

Χωρίς σχόλια Share:
photo: Eurokinissi

Στηρίζει και προσυπογράφει απόλυτα την «απαίτηση- σύνθημα του αναπηρικού Κινήματος: «Τίποτε για εμάς, χωρίς εμάς», η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κατά την επίσκεψή της το πρωί στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

«Αναγνωρίζουμε ότι η διάσταση της αναπηρίας πρέπει να διατρέχει κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Λέμε «ναι» στο διάλογο για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης» που ζητά η ΕΣΑμεΑ», τόνισε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Αναγνωρίζουμε πως η κρίση έπληξε περισσότερο τα άτομα με αναπηρία. Γι’ αυτό χρειάζονται άμεσα θετικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Διακηρύξαμε ως Κίνημα Αλλαγής την ανάγκη ανάπτυξης ενός Οδικού Χάρτη, με οριζόντιες πολιτικές για την αυτονομία, ανεξαρτησία και ισότιμη κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Με ελευθερία επιλογών στη ζωή και στην προσωπική τους ευημερία»

Η κ. Γεννηματά στο χαιρετισμό της, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει για τα άτομα με αναπηρία που όπως είπε «έχουν υποστεί στο πετσί τους τι σημαίνει «δίκαιη ανάπτυξη», ποιες είναι οι επιπτώσεις της πολιτικής και του μνημονίου Τσίπρα που 10 παίρνει και 1 επιστρέφει στους πολίτες».

Τόνισε ότι, μετά την κατακραυγή, η κυβέρνηση παίρνει πίσω τις μειώσεις που η ίδια εισηγήθηκε για τις παλιές συντάξεις, όμως, πρόσθεσε ότι «μένουν οι μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις, στις αναπηρικές, και οι εξοντωτικές παρεμβάσεις στις συντάξεις χηρείας. Για το νόμο Κατρούγκαλου μόνο μια λύση υπάρχει. Να αποτελέσει παρελθόν με την κατάργηση του», είπε, μεταξύ άλλων.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Διανομέας φαγητού καταγγέλλει ξυλοδαρμό από πρώην εργοδότη του

Next Article

Προσλήψεις ΔΕΗ: Μια ημέρα έξω από το γραφείο που δέχεται τις αιτήσεις

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: