24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Γιατί δεν συμφέρει την Meta να εγκαταλείψει την ΕΕ

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Οι Ευρωπαίοι πολίτες είτε ενθουσιάστηκαν είτε σοκαρίστηκαν καθώς η Meta απείλησε να αποχωρήσει από την Ευρώπη εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τους μηχανισμούς μεταφοράς δεδομένων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Στην ετήσια έκθεσή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, την οικονομική αρχή της χώρας, η Meta προειδοποίησε την περασμένη Πέμπτη (3/2), ότι αν δεν υιοθετηθεί νέο πλαίσιο και η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει το τρέχον μοντέλο συμφωνιών, θα πρέπει πιθανότατα να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή ήπειρο. 

Την Τρίτη (08/02) όμως, σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία διέψευσε την είδηση αυτή, διευκρινίζοντας ότι «δεν απειλεί σε καμία περίπτωση να αποσυρθεί από την Ευρώπη».

Στην ετήσια έκθεσή της, η Meta επισημαίνει ότι όπως και άλλες εταιρείες, ανησυχεί ότι η απαγόρευση της διατλαντικής μεταφοράς δεδομένων θα δυσχέραινε τις επιχειρήσεις της. Ωστόσο, όπως αναφέρει άρθρο του ιστότοπου The Next Web, δεν την συμφέρει να αποσυρθεί από μια περιοχή που της αποφέρει σημαντικά έσοδα, ειδικά μετά την ραγδαία πτώση της μετοχής της που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Το The Next Web παραθέτει ορισμένα στοιχεία από τα αποτελέσματα του περασμένου τριμήνου (4ο τρίμηνο 2021) που αποδεικνύουν ακριβώς αυτό.

(Meta)

– Το Facebook έχει περισσότερους από 309 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες στην Ευρώπη. Αν και δεν έχει σημειωθεί σχεδόν καμία αύξηση τα τελευταία πέντε τρίμηνα, αντιπροσωπεύει σχεδόν το 16% της παγκόσμιας βάσης χρηστών του.

– Ο αριθμός των ενεργών χρηστών μηνιαίως για την περιοχή αυτή είναι 427 εκατομμύρια, ή το 14,6% της συνολικής βάσης χρηστών του.

– Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας για την περιοχή είναι 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια – το 24% του παγκόσμιου συνόλου της (33,67 δισεκατομμύρια δολάρια) το τελευταίο τρίμηνο.

– Το μέσο έσοδο ανά χρήστη του Facebook είναι 19,68 δολάρια, το υψηλότερο που έχει σημειωθεί ποτέ στην περιοχή.

– Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ευρώπη είναι εξαιρετικά σημαντική για την εταιρεία. Επιπλέον, πολλά από τα κέντρα δεδομένων και γραφεία τεχνολογίας της βρίσκονται εντός των συνόρων της.

(Meta)

Μπορεί το Facebook να τα καταφέρει χωρίς την Ευρώπη;

– Το να παραμείνει στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι προς όφελος της εταιρείας, καθώς χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία έχουν ήδη δηλώσει ότι μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς το Facebook.

– Όταν η βάση των ενεργών χρηστών της Meta μειώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, η μετοχή της κατέρρευσε. Αν και ο αριθμός των ενεργών χρηστών μειώθηκε μόνο κατά ένα εκατομμύριο, η εταιρεία έχασε περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την χρηματιστηριακή αξία της.

– Το μόνο πλεονέκτημα για την αποχώρηση της Meta από την Ευρώπη είναι ότι είναι δεν θα αντιμετωπίσει τις ίδιες αντιμονοπωλιακές αγωγές που αντιμετωπίζει εκεί, αλλά το χρηματικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης θα ήταν αστρονομικό. Και αυτό δεν είναι κάτι που θέλει να πληρώσει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

ΠΗΓΗ: The Next Web

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Έρευνα: Δεν είναι ασφαλής η μακροχρόνια χρήση παρακεταμόλης

Next Article

Twitter: Αλμα 22% στα έσοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: