24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Γλυκά Νερά: Στον ανακριτή σήμερα ο πιλότος – Τι αναμένεται να ισχυριστεί

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το κατώφλι του 12ου τακτικού Ανακριτή περνά σήμερα στις 10:00 το πρωί ο 33χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καθ’ ομολογία δολοφόνος της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, προκειμένου να απολογηθεί για το στυγερό έγκλημα που συντελέστηκε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου,μπροστά στα μάτια του 11μηνου βρέφους τους, μέσα στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά.

Η διαδικασία είναι πιθανό να καθυστερήσει καθώς οι συνήγοροι θα παραλάβουν από τον ανακριτή ηλεκτρονικό υλικό που θα πρέπει να μελετήσουν πριν ξεκινήσει η απολογία.

Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ’ ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση του ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε κουταβάκι, και Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.

Η ώρα του ανακριτή: Γιατί δεν «πατά» σε ψυχιατρικό πόρισμα ο πιλότος – Το πειστήριο 36

Ο κατηγορούμενος θα προσπαθήσει να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα ότι

δεν είχε κίνητρο για τη δολοφονία της γυναίκας του,
δεν είχε συνεργό και
δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Αυτή τη στιγμή το κατηγορητήριο κάνει λόγο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Συνολικά βαρύνεται με τις κατηγορίες για δύο κακουργήματα, και δύο πλημμελήματα τις οποίες θα επιχειρήσει να αντικρούσει.

Απομονωμένος, στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προετοίμαζε την απολογία του.

Ο 33χρονος δε θα υποβάλλει αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, παρά το ότι είναι συνήθης πρακτική οι κατηγορούμενοι σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα να στηρίζονται πάνω στα ψυχιατρικά πορίσματα, σε μια προσπάθεια να τους αναγνωριστεί κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα, το οποίο στη δίκη μπορεί να οδηγήσει σε αναγνώριση ελαφρυντικού και κατά συνέπεια σε μικρότερη ποινή κάθειρξης.

Ο κατηγορούμενος δεν θα κάνει χρήση αυτού του δικονομικού δικαιώματος, καθώς μέσω των εξηγήσεών του θα προσπαθήσει να πείσει ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, εκτός και αν ζητήσει γνωμάτευση ο ανακριτής.

Το ενδιαφέρον του είναι να εξασφαλίσει αν όχι τώρα όπου είναι ορατό το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, αλλά στη δίκη του, στον πρώτο και δεύτερο βαθμό, την καλύτερη δυνατή ποινική μεταχείριση. Και αυτό γιατί το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει τον φέρνει αντιμέτωπο με τα ισόβια και επιπλέον ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος

• ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – ισόβια ή κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών
• κακοποίηση ζώου – κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες (από 50 έως 100 ευρώ, έκαστη)

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος

• ψευδής καταγγελία – φυλάκιση έως 1 έτος
• ψευδής κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις αρχές – φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών έως 3 έτη

Για τον λόγο αυτό, εκτιμάται πως θα προσπαθήσει ενδεχομένως να πετύχει την αναγνώριση του βρασμού ψυχικής ορμής κάτι που μπορεί να σπάσει τα ισόβια στα οποία κινδυνεύει να καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια.

Ο συνήγορός του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ο πιλότος σκόπευε να ομολογήσει τις πράξεις του αλλά ήθελε χρόνο για να να σκεφτεί τι θα γίνει με το παιδί του. Προσέθεσε ότι δεν θα αλλάξει κάτι από την προανακριτική του κατάθεση, όμως θα προστεθούν και κάποια στοιχεία που κατά τη γνώμη της υπεράσπισης ίσως διαφωτίσουν κάποια περιστατικά.

“Θα σταθούμε στα γεγονότα και τις συνθήκες που επικρατούσαν σε παρελθόντα χρόνο, πριν δηλαδή την τέλεση του εγκλήματος”, είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 33χρονος πιλότος θα υποστηρίξει ότι τη μοιραία νύχτα της 11ης Μαΐου, η ένταση με την Καρολάιν ήταν πολύ μεγάλη. Είχαν προηγηθεί έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις. Το σημείο χωρίς επιστροφή, αναμένεται να ισχυριστεί ο κατηγορούμενος, ήταν η τελευταία άρνηση της Καρολάιν να τον δεχθεί στο κρεβάτι μαζί με την 11 μηνών κόρη τους, Λυδίας. Τότε πήγε στο κρεβάτι, ξύπνησε την Καρολάιν και την έπνιξε, πιέζοντας το κεφάλι της επί πέντε λεπτά.

Εικόνες από τη σκηνικό της ληστείας που έστησε ο δράστης για να πείσει για τη ληστεία

Το φως της δημοσιότητας είδαν χθες και φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού στα Γλυκά Νερά, και συγκεκριμένα από το πειστήριο “35”, την κάμερα ασφαλείας που ο ίδιος ξήλωσε από το ταβάνι του σαλονιού και αφαίρεσε από μέσα την κάρτα μνήμης στις 01.30 τα ξημερώματα, δυόμιση ώρες πριν δολοφονήσει τη γυναίκα του.

Όπως και το πειστήριο “36”,το κουτί επιτραπέζιου παιχνιδιού, το οποίο ο δράστης άδειασε και έριξε στο πάτωμα στην προσπάθεια να στηρίξει το ψέμα του ότι με υπόδειξή του από εκεί είχαν αφαιρέσει οι υποτιθέμενοι τρεις ληστές τα 9.500 €.

Τα αντικείμενα αυτά και κυρίως το smatwatch της αδικοχαμένης κοπέλας και τα κινητά του ζευγαριού, ήταν που χτύπησαν το καμπανάκι για κενά στις εξηγήσεις του πιλότου και οδήγησαν τις αρχές στην εξιχνίαση του μυστηρίου που τις απασχολούσε επί 37 μέρες.

Τι κρύβει η φωτογραφία που τράβηξε η Καρολάιν από την κάμερα του κλειστού κυκλώματος

Τη θέση στο παζλ όμως πρέπει´όμως να βρει και μια φωτογραφία που βρέθηκε στο κινητό της κοπέλας, τραβηγμένη από την ίδια μέσω της εσωτερικής κάμερας παρακολούθησης. Δείχνει τον πιλότο να κοιμάται με το μωρό στο σαλόνι του σπιτιού λίγο πριν το έγκλημα και μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να δώσουν εξήγηση στο γιατί.

Για το θέμα της επιμέλειας της Λυδίας

Ο συνήγορός του, σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών προκειμένου να λάβει ενημέρωση για τα βήματα που έχουν γίνει σε σχέση με την επιμέλεια του παιδιού, του πλέον τραγικού προσώπου σε αυτήν την υπόθεση. Αναμένεται να ζητήσει προσεκτικά βήματα και όχι βεβιασμένα και να μεταφέρει τη βούληση της πλευράς του κατηγορουμένου να δοθεί η επιμέλεια της μικρής Λυδίας στις οικογένειες, ει δυνατόν να υπάρξει συνεπιμέλεια και από τις δύο οικογένειες.

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Covid-19: Το εμβόλιο Abdala της Κούβας 92,98% αποτελεσματικό μετά από 3 δόσεις

Next Article

Ατύχημα στην Αμφιθέας: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: