24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Η designer Barbara Gollackner δημιουργεί σκεύη σερβιρίσματος από απορρίμματα τροφίμων

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Η δημιουργία προϊόντων με κριτήριο τη βιωσιμότητα δεν είναι μόδα, αλλά πραγματική ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος. Διαβάζοντας πως «στην Ευρώπη πετιούνται ετησίως 90 εκατ. τόνοι φαγητού και την ίδια στιγμή δημιουργούνται απορρίμματα 30 εκατ. τόνων από σκεύη μίας χρήσης», η Αυστριακή designer Barbara Gollackner αποφάσισε να συνεργαστεί με τον chef Martin Kilga για τη δημιουργία μίας σειράς σκευών σερβιρίσματος φτιαγμένων από απορρίμματα τροφίμων.

Την παρουσίασε στη φετινή Vienna Design Week και το όνομα αυτής: «Wasteware» (παιχνίδι με τις λέξεις waste και tableware). Αφού συγκέντρωσαν υπολείμματα τροφίμων, όπως δέρμα χοίρου ή ξεραμένο ψωμί, τα μαγείρεψαν ή τα άφησαν να ξεραθούν (ανάλογα με το τρόφιμο), και μετά τα πολτοποίησαν, φτιάχνοντας μία πάστα με συνδετικό συστατικό το μυκήλιο.

Έπειτα έβαλαν αυτή την πάστα στον 3D-printer, ο οποίος με τη σειρά του προχώρησε στην τρισδιάστατη εκτύπωση της μινιμαλιστικής σειράς τους από μπεζ μπολ, μελιτζανί κουταλάκια και πράσινα φλιτζάνια τσαγιού. Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι η ομάδα ακόμα πειραματίζεται προκειμένου να επιτύχει την ιδανική σύσταση του μείγματος που χρησιμοποιείται για την εκτύπωση.

Πηγή: real taste & style

The post Η designer Barbara Gollackner δημιουργεί σκεύη σερβιρίσματος από απορρίμματα τροφίμων appeared first on Instyle GR.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τα κρυφά χαρτιά της Ηλιακής έκλειψης στον Τοξότη

Next Article

Μελίνα Μακρή για την εγκυμοσύνη της : «Επειδή έχω θυρεοειδή, hashimoto, δίνω αγώνα με τα κιλά»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: