24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Η ελληνική απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα – «Υπηρετεί με συνέπεια το αναθεωρητικό της αφήγημα»

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Δίδυμα πυρά προς την Αθήνα και την Ουάσιγκτον εκτόξευσε ο Ταγίπ Ερντογάν επειδή, όπως ισχυρίζεται, προστατεύουν τρομοκράτες και εξέφρασε την επιθυμία να κερδίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι τη Γερουσία για να πάρει η Τουρκία τα F16. Παράλληλα η Άγκυρα έδωσε στο ψευδοκράτος καθεστώς του παρατηρητή στη Σύνοδο των Τουρκόφωνων κρατών, προκαλώντας την αποδοκιμασία της Κομισιόν.

Την στιγμή που οι ενεργειακοί παίκτες στρέφουν την προσοχή τους στις κινήσεις της Ελλάδας στον χάρτη υδρογονανθράκων της Μεσογείου, η Τουρκία επιχειρεί να επιβάλει μονομερείς κανόνες με τρόπο ασύμβατο με εκείνον του Διεθνούς Δικαίου. Ο υπουργός Εξωτερικών μάλιστα σημειώνει πως η ρητορική των προκλήσεων δεν εντάσσεται στον βωμό της προεκλογικής περιόδου.

«Η προκλητική συμπεριφορά της γειτονικής μας χώρας, όπως αυτή εκδηλώνεται τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες{…} φαίνεται να αποτελεί δομικό χαρακτηριστικό της τωρινής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, που υπηρετεί με συνέπεια το αναθεωρητικό της αφήγημα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής».

Στο μεταξύ η διπλωματική κινητικότητα συνεχίζεται, με τον υπουργό εξωτερικών την Δευτέρα να λαμβάνει μέρος στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων. Μάλιστα η ΕΕ καταδικάζει την αποδοχή του ψευδοκράτους στον οργανισμό τουρκογενών κρατών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ΕΕ αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία ως υποκείμενο του διεθνούς δικαίου, με τα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Πολιτική αντιπαράθεση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα φέρνει και νέα κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ο Αλέξης Τσίπρας σε τετ α τετ με τον Γάλλο πρεσβευτή σημείωσε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής της αμυντικής βιομηχανίας στις συμβάσεις που έχει υπογράψει Αθήνα και Παρίσι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ανεύθυνες ενέργειες χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα εθνικά επικίνδυνο. «Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να βλάψει την πατρίδα και να ακυρώσει την πορεία ισχυροποίησης. {…} Η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραλαμβάνει τα Rafale και τις Belh@rra σύμφωνα με τον σχεδιασμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης | ΕΡΤ

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Το χταπόδι του Σίδνεϋ πετάει κοχύλια και λάσπη

Next Article

Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: