24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα θα παρουσιάζει κάθε Παρασκευή μια εφεύρεση

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα θα παρουσιάζει κάθε Παρασκευή μια εφεύρεση

H γερμανική πρεσβεία θα παρουσιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάθε Παρασκευή, μια γερμανική εφεύρεση.

Πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σήμερα σχεδόν αυτονόητα στην καθημερινότητά μας αποτελούν εφευρέσεις Γερμανών και Γερμανίδων εφευρετών, σημειώνει η η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα η οποία θα παρουσιάζει στα κανάλια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από σήμερα και κάθε Παρασκευή μια γερμανική εφεύρεση, με αφορμή τα εκατό χρόνια από την παρασκευή του μικρού αρκουδιού από ζελέ Gummibärchen (Goldbear), από τον Χανς Ρίγκελ (Hans Riegel) από τη Βόννη.

Για παράδειγμα, μόλις ξυπνήσουμε το πρωί ακούμε μουσική από το mp3-Player -μια γερμανική εφεύρεση-, φτιάχνουμε καφέ φίλτρου -γερμανική εφεύρεση-, και τον απολαμβάνουμε με γάλα από το ψυγείο -γερμανική εφεύρεση-, ενώ διαβάζουμε εφημερίδα (η τυπογραφία είναι μια ακόμα γερμανική εφεύρεση). Πριν πάμε με ασφάλεια στη δουλειά μας με το αυτοκίνητο -γερμανική εφεύρεση-, πλένουμε τα δόντια μας με οδοντόπαστα -γερμανική εφεύρεση-, και βάζουμε τους φακούς επαφής μας –μια ακόμα γερμανική εφεύρεση. Έτσι, ή κάπως έτσι, θα μπορούσε να ξεκινάει μια τυπική μέρα με εφευρέσεις από τη Γερμανία.

Οι καινοτομίες είναι το κλειδί για νέες επενδύσεις, για πρόοδο και για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Αυτό ισχύει τόσο για τη Γερμανία όσο και για την Ελλάδα. Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση στηρίζει την καινοτομία στην έρευνα με συγκεκριμένα προγράμματα. Επιπλέον στηρίζει επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την τεχνολογία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική πρεσβεία.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελληνογερμανικές συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων και πανεπιστημίων σε διάφορους τομείς, όπως π.χ. στον τομέα της έρευνας για την υγεία, στην τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, τη βιώσιμη παραγωγή αγροτικών προϊόντων και την ψηφιακή τεκμηρίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Με το διμερές πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας η γερμανική και η ελληνική κυβέρνηση έβαλαν το 2013 μαζί ένα γερό θεμέλιο με σημαντική συνεισφορά στον ευρωπαϊκό ερευνητικό χώρο.

Η έρευνα και η καινοτομία αποτελούν έναν ολοένα και σημαντικότερο λόγο για τις γερμανικές εταιρίες να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Στα Ιωάννινα έχουν π.χ. εγκατασταθεί γερμανικές εταιρίες καινοτομίας, ενώ στην Αστυπάλαια εφαρμόζεται ένα διεθνώς αξιοπρόσεκτο πιλοτικό έργο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ομίλου Volkswagen για την κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα.

Η ανάπτυξη με μοχλό την καινοτομία βρισκόταν και στο επίκεντρο του τρίτου ελληνογερμανικού Φόρουμ Καινοτομίας Innovationforum το Νοέμβριο του 2021. Έτσι η Ελλάδα και η Γερμανία, πλάι-πλάι, αποκτούν ένα πλεονέκτημα εκκίνησης αναφορικά με τη δημιουργία και τη διαμόρφωση των τεχνολογιών του αύριο, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η γερμανική πρεσβεία.

#ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ_ΠΡΕΣΒΕΙΑ #ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ #ΑΘΗΝΑ #ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ #ΜΕΣΑ_ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ_ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κροατία: Από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα γίνει το 20ό μέλος της ευρωζώνης

Next Article

Τελικός για το ευρωπαϊκό εισιτήριο στα play off της Super League

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: