24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Η Κύπρος προστέθηκε στις χώρες της Ε.Ε. που εμβολιάζουν έφηβους

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η Κύπρος προστέθηκε στις χώρες της Ε.Ε. που εμβολιάζουν έφηβους

Την έναρξη των εμβολιασμών ατόμων ηλικίας 16 και 17 ετών ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας Κύπρου, σε μια προσπάθεια περαιτέρω θωράκισης της δημόσιας υγείας απέναντι στον κορονοϊό και λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου.

Οι εμβολιασμοί των ατόμων της ηλικιακής ομάδας 16-17 θα γίνονται με εμβόλια τεχνολογίας mRNA κατόπιν ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Η Πύλη Εμβολιασμού για διευθέτηση ραντεβού για τα άτομα άνω των 16 ετών θα ανοίξει από την Τετάρτη, 30 Ιουνίου, στις 7:30 το πρωί και θα παραμείνει ανοικτή χωρίς χρονικό περιορισμό.

Το ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού μπορεί να διευθετείται είτε από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες είτε από τον Προσωπικό Ιατρό/Παιδίατρο σε συνεννόηση με τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες των παιδιών.

Η απόφαση για εμβολιαστική θωράκιση των ηλικιών 16 και 17 ετών ελήφθη αφού εξετάστηκαν τα πρόσφατα δεδομένα της Ομάδας Ιχνηλάτησης, με βάση τα οποία ποσοστό σχεδόν 30% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 18 ετών και κάτω, ιδιαίτερα έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών, οι οποίοι έχουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα και αυξημένο αριθμό επαφών.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία, τα χαρακτηριστικά που εκδηλώνει ο ιός στους έφηβους (μεταδοτικότητα, διασπορά, συμπτωματολογία κ.ο.κ.) είναι πανομοιότυπα με εκείνα που παρουσιάζονται στους ενήλικες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας Κύπρου, για τους παραπάνω λόγους και για να διασφαλιστεί ότι θα αποτραπεί μια νέα έξαρση του ιού στην κοινότητα και θα θωρακιστούν οι νεαρότερες ηλικίες και, κατ’ επέκταση, το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον, προτρέπονται οι γονείς/κηδεμόνες μετά από συζήτηση με τα παιδιά τους, να συναινέσουν στον εμβολιασμό τους.

Τέλος, ενόψει και της επανέναρξης της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών θα συμβάλει στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, με τη φυσική παρουσία των μαθητών.

Ποιες χώρες της Ε. Ε. είπαν «ναι» στον εμβολιασμό των εφήβων

Η Γαλλία και το Ισραήλ ανακοίνωσαν στις αρχές του Ιουνίου την απόφαση να χορηγήσουν  εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε έφηβους άνω των 12 ετών, ακολουθώντας το παράδειγμα μιας σειράς άλλων χωρών που προηγήθηκαν.

Η Ιταλία στις 31 Μαΐου ενέκρινε την επέκταση της χρήσης του εμβολίου Pfizer-BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ενώ στη Γερμανία από τις 7 Ιουνίου δόθηκε η δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 12-16 ετών να εμβολιάζονται.

Στην Πολωνία, την ίδια μέρα δόθηκε ηη δυνατότητα του εμβολιασμού σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, ενώ και στη Λιθουανία ξεκίνησε τον Ιούνιο ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12 ετών.

Επιπλέον, στην Εσθονία, έως το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εφήβων, στην Ρουμανία ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι παιδιά από 12 ετών ξεκίνησαν να εμβολιάζονται από την 1η Ιουνίου.

Παράλληλα, στην Αυστρία η χώρα είχε σκοπό να εμβολιάσει 340.000 παιδιά ηλικίας 12-15 ετών έως το τέλος του Αυγούστου, ενώ στην Ουγγαρία ξεκίνησε ο εμβολιασμός των νέων ηλικίας 16-18 ετών στα μέσα του περασμένου Μαΐου.

Τέλος, στη Βρετανία η Pfizer δήλωσε στα μέσα Μαΐου ότι ζήτησε έγκριση από τη Βρετανία για χρήση του εμβολίου της για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κύπρος: Ξεκινά ο εμβολιασμός σε άτομα ηλικίας 16-17 ετών

Next Article

Πολύτιμη δωρεά από την ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Φυλής

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: