24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Η. Μόσιαλος στο Πρώτο: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για να γίνουν παρελάσεις χωρίς κανένα πρόβλημα (audio)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

«Στους εξωτερικούς χώρους η πιθανότητα διασποράς της Covid-19 είναι κατά 19 με 20 φορές μικρότερη σε σχέση με τους εσωτερικούς χώρους», τόνισε ο καθηγητής της Πολιτικής Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Athens calling» με τον Περικλή Βασιλόπουλο.

«Η πιθανότητα διασποράς και αύξησης της μεταδοτικότητας στη διάρκεια μιας παρέλασης, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα είναι ελάχιστη σε σύγκριση με τη διασπορά που μπορεί να γίνει σε κλειστούς χώρους, δηλαδή σε καταστήματα και κέντρα διασκέδασης όταν μάλιστα δεν γίνεται σωστός έλεγχος», εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, σε έναν ανοιχτό χώρο δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, εάν οι παρελάσεις γίνουν με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές και οι στρατιωτικοί που θα συμμετέχουν πρέπει να έχουν κάνει εμβόλιο ή rapid test.

Επίσης, για το κοινό θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές συστάσεις σε όσους είναι άνω των 60 ετών και σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, ανεξάρτητα από το εάν είναι εμβολιασμένοι, να μην συμμετάσχουν καθώς οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες, δεν πρέπει να εκτεθούν σε συνωστισμό, όχι μόνο στην παρέλαση αλλά και γενικότερα.

Οι υπόλοιποι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να προσέλθουν με έλεγχο της αστυνομίας και με προσκόμιση βεβαίωσης ότι έκαναν rapid test. «Με αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν να γίνουν», υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, λέγοντας πως «το ενδιαφέρον είναι ότι έχει επικεντρωθεί όλη η συζήτηση στην παρέλαση που θα διαρκέσει μια ώρα, ενώ θα έπρεπε να εστιάσουμε στο εάν γίνονται πράγματι έλεγχοι στους κλειστούς χώρους και στα κέντρα διασκέδασης, ότι μπαίνουν πράγματι μόνο εμβολιασμένοι και τηρούνται όλα τα μέτρα».

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ν. Ανδρουλάκης: Μπορούμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς απέναντι σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Next Article

Θεσσαλονίκη: 36χρονη «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: