24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Η NASA παρουσιάζει νέα διαδραστική εικόνα 360 μοιρών από την επιφάνεια του Άρη

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το ρόβερ Perseverance της NASA κατέγραψε πρόσφατα νέες εικόνες 360 μοιρών από την επιφάνεια του Άρη και συγκεκριμένα από μια περιοχή του κρατήρα Jezero που ονομάζεται “Van Zyl Overlook“. Εκεί, οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι κάποτε υπήρχε μια αρχαία λίμνη.

Το ρόβερ προσεδαφίστηκε στην περιοχή αυτή, ενώ το Ingenuity, το μικρό ελικόπτερο, πραγματοποίησε τις πρώτες του πτήσεις στον Κόκκινο Πλανήτη, μεταξύ 15 και 26 Απριλίου. Η νέες εικόνες τραβήχτηκαν με το σύστημα στερεοσκοπικής απεικόνισης Mastcam-Z του ρόβερ, κατά τη διάρκεια των 13 ημερών που παρέμεινε σταθμευμένο στο σημείο.

Το πανόραμα περιλαμβάνει 992 ξεχωριστές εικόνες- οι οποίες τραβήχτηκαν την 53η και την 64η αρειανή ημέρα της αποστολής του ρόβερ-και απαρτίζουν μια ενιαία, μεγάλη εικόνα. Το ρόβερ Perseverance ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου την επιστημονική φάση της αποστολής του. Έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να παραχθεί οξυγόνο από την ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη, έχει τραβήξει περισσότερες από 75.000 φωτογραφίες, ενώ έχει καταγράψει τους πρώτους ήχους που στάλθηκαν ποτέ στη Γη από την επιφάνεια του Άρη.

«Κατά τους επόμενους μήνες, το Perseverance θα εξερευνήσει ένα κομμάτι του εδάφους του κρατήρα έκτασης 1,5 τετραγωνικού μιλίου», δήλωσε η Τζένιφερ Τρόσπερ, διευθύντρια έργου του ρόβερ της NASA. «Από εκείνο το σημείο θα συλλεχθούν τα πρώτα δείγματα από έναν άλλο πλανήτη, τα οποία θα επιστραφούν στη Γη σε μελλοντική αποστολή».

 

ΠΗΓΗ: Interesting Engineering 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Έρευνα: Οι Μαορί είχαν ανακαλύψει την Ανταρκτική τον 7ο αιώνα

Next Article

Facebook: Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και μετά την πανδημία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: