24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

stoiximan

Η ΟΛΜΕ απαντά στην Κεραμέως – Άσκοπη η κίνηση της υπουργού, «οι Πανελλήνιες 2021 θα διεξαχθούν κανονικά»

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Η ΟΛΜΕ απαντά στην Κεραμέως - Άσκοπη η κίνηση της υπουργού, «οι Πανελλήνιες 2021 θα διεξαχθούν κανονικά»

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος με δήλωσή του στο Dnews τονίζει ότι ομοσπονδία δεν απεμπολεί τη διαφωνία της με το νομοσχέδιο Μητσοτάκη

Δήλωση στο Dnews παραχώρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, σε απάντηση της κίνησης της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να καταθέσει αγωγή προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Ο κ. Τσούχλος τονίζει πως «από χθες το απόγευμα είχαμε ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να εξαιρεθούν οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την απεργία λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων. Έτσι η ΟΛΜΕ είχε προλάβει την κίνηση της υπουργού

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι «περιμένουμε να γίνει το διοικητικό συμβούλιο γιατί τώρα αλλάζει ένα σκηνικό. Όπως ξέρετε εμείς στηρίξαμε τα παιδιά με κάθε τρόπο και γι αυτό το λόγο στείλαμε αυτό το αίτημα στην ΑΔΕΔΥ. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι απεμπολήσαμε την διαφωνία μας με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ή με τις κινητοποιήσεις και όλα αυτά που γίνονται ή ότι δεν συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι κάτι ξεχωριστό.»

Ο κ. Τσούχλος καταλήγει λέγοντας τα εξής: «Οι εξετάσεις είναι κάτι διαχρονικό και είναι αύριο το πρωί. Εκτιμήσαμε ότι πρέπει να διεξαχθούν κανονικά και όποιος συνάδελφος για παράδειγμα κάνει μια επιτήρηση σε ένα σχολείο και τελειώνει στις 11 μετά μπορεί να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις».

Δεν τίθεται θέμα σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα δημιουργίας οποιοδήποτε προβλήματος στη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων υπογραμμίζει, καθώς έχει από χθες εξουσιοδοτήσει την ΟΛΜΕ να θέσει εκτός απεργίας όλους τους καθηγητές που αυτές τις ημέρες εργάζονται για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων.

Όπως εξήγησε στο DNews μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ μετά από όσα έχουν περάσει τα παιδιά της Γ’ Λυκείου δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέου προβλήματος για αυτά τα παιδιά. Η ΑΔΕΔΥ έχει μάλιστα ζητήσει από την ΟΛΜΕ να κρίνει ανάλογα ακόμα και αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμμετέχουν στην απεργία.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε καταθέσει κατεπείγουσα αγωγή για τη διασφάλιση της διενέργειας των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων», επισημαίνει.

Ενδεικτικά, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο.

Δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί -στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο- ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο. Ζητά συγκεκριμένα να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

 Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Χαλκιδική: Φρουρούμενος στο νοσοκομείο ο 25χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε δύο νεαρούς

Next Article

Η πρώτη φωτογραφία του Έρικσεν μέσα από το νοσοκομείο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: