24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Η Polestar μπαίνει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με 20 δισ. δολάρια αξία

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Νέες προοπτικές διαγράφονται για την Polestar, τη θυγατρική εταιρεία επιδόσεων της Volvo Cars, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Polestar ανακοίνωσε την είσοδό της στο χρηματιστήριο Nasdaq της Νέας Υόρκης, μέσω ενός επιχειρηματικού συνδυασμού με την Gores Guggenheim, Inc, μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού που δημιουργήθηκε από θυγατρικές του Ομίλου Gores και της Guggenheim Capital LLC. Η συναλλαγή συνεπάγεται εταιρική αξία περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, για τη συνδυασμένη εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα έσοδα από τον συνδυασμό των επιχειρήσεων, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση σημαντικών επενδύσεων στην επέκταση των προϊόντων, των δραστηριοτήτων και των αγορών της Polestar, για τη δημιουργία μιας κορυφαίας εταιρείας στην ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών, premium οχημάτων.

Επίσης και η Volvo Cars θα πραγματοποιήσει επιπλέον επενδύσεις σε ίδια κεφάλαια στην Polestar, έως και 600 εκατομμύρια δολάρια. Με την ολοκλήρωση των συναλλαγών, η Volvo Cars αναμένεται να κατέχει σχεδόν το 50 % της συνδυασμένης εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επενδυτής στην Polestar, είναι και ο δημοφιλής ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Η Polestar, που ιδρύθηκε το 2017 από τη Volvo Cars και τη Zhejiang Geely Holding, διαθέτει δύο βραβευμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Polestar 1 και το Polestar 2, που κυκλοφορούν σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει τρία νέα μοντέλα έως το 2024, ξεκινώντας με το πρώτο της SUV, το Polestar 3, το 2022. Η Polestar παρέδωσε περίπου 10.000 οχήματα το 2020, και αναμένει να πουλήσει περίπου 290.000 οχήματα, ετησίως, έως το 2025. Δραστηριοποιείται, σήμερα, σε 14 αγορές, σε τρεις ηπείρους, και πρόκειται να επεκταθεί σε 30 αγορές έως το 2023.

Το Polestar 1 είναι ένα υβριδικό GT επιδόσεων με αμάξωμα από ανθρακονήματα, 609 ίππων, με 1.000 Nm ροπής και αυτονομία μόνο 124 χλμ., τη μεγαλύτερη από οποιοδήποτε υβριδικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Το ηλεκτρικό fastback Polestar 2, είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο μεγάλου όγκου της εταιρείας. Η γκάμα του μοντέλου Polestar 2 περιλαμβάνει τρεις παραλλαγές με συνδυασμό μπαταριών μεγάλης και τυπικής εμβέλειας, έως 78 kWh, με έναν ή δύο κινητήρες διπλού, με ισχύ έως 300 kW / 408 hp και ροπή 660 Nm.

Η Polestar στοχεύει στην ανάπτυξη ενός πραγματικά ουδέτερου προς τον άνθρακα μοντέλου, έως το 2030.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ατρόμητος – Άρης: Ο Μαντσίνι άνοιξε το σκορ για τους κίτρινους με άπιαστο σουτ

Next Article

Προπονήθηκε και παίζει κόντρα στην Σίτι ο Λιονέλ Μέσι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: