24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Η Skoda της… αστυνομίας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Θα έχετε δει, φαντάζομαι, περιπολικά Skoda της Ελληνικής Αστυνομίας να κυκλοφορούν στους δρόμους. Είναι κυρίως Octavia, βενζινοκίνητα αλλά και με φυσικό αέριο. Μάλιστα, κυκλοφορεί και ένα με ειδική μετατροπή 500 ίππων! Πάντως, μη νομίζετε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που η αστυνομία κυκλοφορεί (και) με Skoda.


Η τσεχική εταιρεία, μόνο στην Τσεχική Δημοκρατία, έχει παραδώσει περισσότερα από 20.000 οχήματα στην αστυνομία, από το 1993. Τα περιπολικά, συνοδεύονται και με πολλές μετατροπές, ανάλογα τις ανάγκες της κάθε αστυνομίας, καθώς διαθέτουν μέχρι και εύχρηστες θήκες υποπολυβόλων. Για να δούμε που κυκλοφορούν περιπολικά Skoda

Τσεχική Δημοκρατία

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 865 αστυνομικά αυτοκίνητα τρίτης γενιάς Skoda Octavia στους δρόμους της Τσεχικής Δημοκρατίας. Εκτός από τους κλασικούς φάρους, αυτοκόλλητα και άλλα χαρακτηριστικά, ο ειδικός εξοπλισμός τους περιλαμβάνει επίσης τεράστια σωληνοειδή πλαίσια, για την προστασία του πληρώματος κατά τη διάρκεια των καταδιώξεων. Το πλαίσιο είναι τοποθετημένο σε ενισχυμένο μπροστινό προφυλακτήρα, έχει μαύρη επίστρωση και ζυγίζει 19,8 κιλά. Μπορεί με ασφάλεια να βγει από το δρόμο ή να σταματήσει ένα αυτοκίνητο βάρους έως ενός τόνου και ύψους τουλάχιστον εξήντα εκατοστών.

Η τσεχική αστυνομία απέκτησε πρόσφατα και Skoda Kodiaq που κινούνται με βενζινοκινητήρα 2.0 TSI – 190 HP σε συνδυασμό με κιβώτιο DSG επτά σχέσεων. Περιττό να πούμε ότι είναι τετρακίνητα, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε χειμωνιάτικες συνθήκες ή σε δύσβατες περιοχές εκτός δρόμου.

Διαθέτει και Skoda Superb με κινητήρα 2.0 TSI – 280 HP, κιβώτιο DSG, τετρακίνηση και προσαρμοζόμενο πλαίσιο. Η τελική τους ταχύτητα είναι 250 χλμ./ώρα και επιταχύνουν από στα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα.

Ηνωμένο Βασίλειο

Αυτοκίνητα με μπλε φώτα που αναβοσβήνουν, χρησιμοποιούνται από τις βρετανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για πάνω από 110 χρόνια. Το 2020, η Skoda τους παρέδωσε 491 Octavia, Superb και Kodiaq, ενώ απέκτησαν και το πρώτο ηλεκτρικό SUV. Το περιπολικό ENYAQ iV μπορεί να διανύσει έως και 535 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, ενώ μια σχεδόν άδεια μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί σε χωρητικότητα 80%, σε 38 λεπτά.

Για γρήγορη οδήγηση, οι αστυνομικοί του Ηνωμένου Βασιλείου διαθέτουν την Skoda Octavia RS – 245 HP. Στο Kodiaq, έχει γίνει και ειδική μετατροπή για τη μεταφορά τετράποδων μελών της αστυνομίας.


Νέα Ζηλανδία

Η Skoda κέρδισε πρόσφατα έναν διαγωνισμό που διεξήγαγε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, και φέτος θα της παραδώσει 355 οχήματα, με ακόμη 450 έως 500 οχήματα ετησίως, να ακολουθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τα μοντέλα που παρέχονται, είναι Skoda Superb Combi με κινητήρες 280 HP και 220 HP και το Kodiaq απόδοσης 180 HP. Οι Νεοζηλανδοί εξετάζουν επίσης το υβριδικό Skoda Superb iV.

Αρμενία

Η αστυνομία στην πρωτεύουσα του Ερεβάν αγόρασε 150 Skoda Octavia φέτος. Τα αυτοκίνητα θα είναι εξοπλισμένα με πιο ισχυρές μπαταρίες, φώτα LED, προβολείς 360 μοιρών και άλλα ειδικά εργαλεία.

Βοσνία και Ερζεγοβίνη

Η αστυνομία του Σεράγεβο αγόρασε τα πρώτα 10 Skoda Octavia το 2018 και ένα χρόνο αργότερα παρέλαβε ακόμη 100.

Βουλγαρία

Η βουλγαρική αστυνομία διαθέτει συνολικά 344 Skoda Rapid, τα οποία είναι ειδικά εξοπλισμένα με μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας και ισχυρότερο εναλλάκτη, αν και όλα αυτά είναι στάνταρ εργοστασιακά εξαρτήματα και όχι πρόσθετη λύση.

Φινλανδία

Τα Skoda της αστυνομίας, με σήμανση και χωρίς σήμανση υπηρετούν στην περιοχή των Χιλίων Λιμνών για αρκετά χρόνια. Περίπου 180 αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται για αστυνομικές επιχειρήσεις, ενώ η αστυνομική διοίκηση διαθέτει επίσης 32 «πολιτικά» αυτοκίνητα χωρίς αστυνομικό εξοπλισμό. Τα μοντέλα Skoda που χρησιμοποιούνται στη Φινλανδία, είναι τα Octavia και Superb. Η τοπική αστυνομία αναθέτει σε τοπικές εταιρείες να τα τροποποιούν, εγκαθιστώντας ραντάρ, κάμερες, ειδικά ραδιόφωνα και, φυσικά, φάρους και αυτοκόλλητα.

Γαλλία

Τα μοντέλα Skoda Fabia, Karoq, Kodiaq, Octavia και Scala, χρησιμοποιούνται από τη γαλλική αστυνομία, με σχεδόν 17.000 οχήματα να έχουν παραδοθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Γεωργία

Αστυνομικά Skoda περιπολούν επίσης στους δρόμους της Γεωργίας. Μετά από αρκετές εκατοντάδες αυτοκινήτων που έχουν τεθεί σε λειτουργία τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια, οι Γεωργιανοί αξιωματικοί παρέλαβαν πρόσφατα 80 μοντέλα νέας γενιάς Skoda Octavia. Η γεωργιανή αστυνομία ενισχύθηκε επίσης φέτος με τέσσερα νέα μοντέλα Skoda Scala.

Ιταλία

Στη χερσόνησο των Απεννίνων μπορείτε να βρείτε αρκετές εκατοντάδες Skoda Octavia και Superb. Η ιταλική αστυνομία αγόρασε σχεδόν 900 από αυτά, από το 2012. Μερικά από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια θήκη υποπολυβόλων μεταξύ των εμπρός και πίσω καθισμάτων, προηγμένη τεχνολογία επικοινωνιών και GPS.

Ισραήλ

Αρκετές εκατοντάδες Skoda Octavia και Superb είναι στην υπηρεσία της ισραηλινής αστυνομίας τα τελευταία πέντε χρόνια, τόσο ως περιπολικά όσο και ως αυτοκίνητα χωρίς σήμανση.

Λιθουανία

Οι Λιθουανοί αστυνομικοί οδηγούν τα Skoda από το 2008. Χρησιμοποιούν περίπου 200 Octavia, Yeti και Superb με παραδοσιακό αστυνομικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων χωρισμάτων και τροποποιημένων πίσω τμημάτων.

Λετονία

Στη Λετονία, η αστυνομία χρησιμοποιεί 52 Skoda Octavia και 37 Superb, ως οχήματα χωρίς σήμανση για τον έλεγχο της κυκλοφορίας.

Αυστρία

Τα Skoda είναι μέρος του εξοπλισμού της αυστριακής αστυνομίας από το 2006. Το Octavia Combi 4×4 και το Kodiaq, επίσης με τετρακίνηση, αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των περίπου 200 οχημάτων. Άλλα Octavia και Superb, χρησιμεύουν ως πολιτικά οχήματα. Είναι ενδιαφέρον ότι η αστυνομία αποκτά τα αυτοκίνητα με τριετή έως τετραετή μίσθωση και έτσι ο αστυνομικός εξοπλισμός που εγκαθίσταται μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί, χωρίς να αφήσει σημάδια.

Σερβία

Περισσότερα από 2.500 Skoda Octavia ή Scala κυκλοφορούν στους δρόμους της Σερβίας.

Ισπανία

Δεκάδες Skoda Octavia και Karoq, παραδίδονται ετησίως στην ισπανική αστυνομία από το 2018.

Ουκρανία

Τα μοντέλα Skoda Rapid, Octavia, Superb και Kodiaq κυκλοφορούν στους δρόμους της Ουκρανίας, καθώς η ουκρανική αστυνομία έχει παραλάβει πάνω από 200 τα τελευταία τρία χρόνια.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Παναθηναϊκός: Πρόταση από την Εστορίλ για τον Σαβιέρ

Next Article

Παραολυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο 2020: Σκέψεις μετατροπής των αθλητικών χώρων σε προσωρινές ιατρικές εγκαταστάσεις

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: