24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Κ. Χατζηδάκης στο Πρώτο: Ο κ. Τσίπρας θα καταργήσει τον νέο νόμο για τα εργασιακά, όπως κατήργησε και το μνημόνιο (audio)

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

«Ο νέος νόμος για τα εργασιακά δίνει δύναμη στον εργαζόμενο και στην Οικονομία», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μια ημέρα μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα.

Όπως είπε, «η θέση του εργαζόμενου γίνεται καλύτερη γιατί ακολουθούμε αυτά που γίνονται στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες». «Παρά τις αντιδράσεις, στο τέλος, όπως έγινε και με άλλες πολιτικές που επιχείρησα να εφαρμόσω για παράδειγμα με την  Ολυμπιακή, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τον ΟΣΕ – τα πράγματα θα πάνε καλά», υπογράμμισε.

Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι η θέσπιση της ψηφιακής κάρτας είναι η πιο εμφατική αλλαγή στην αγορά εργασίας. «Ανεξάρτητα από τη νομοθεσία, το σημαντικό είναι να τηρείται το 8άωρο. Επιχειρούμε να επιβάλουμε την εφαρμογή της νομοθεσίας, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία. Είναι ένα πρωτοποριακό μέτρο, ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα», δήλωσε, εξηγώντας ότι ο εργοδότης θα πληρώνει πρόστιμο 10.500 ευρώ για κάθε έναν εργαζόμενο που δεν θα «χτυπά» τη ψηφιακή κάρτα.

Ο υπουργός Εργασίας επέκρινε έντονα τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «θα καταργήσουν τον νόμο όπως κατήργησαν και το Μνημόνιο».


«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για τη “μητέρα των μαχών”, αλλά η συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν μικρή. Δεν ήταν πολύ πετυχημένη η προσπάθεια με συνθήματα από τη δεκαετία του ΄80 για “γαλέρες” και “οδοστρωτήρες”», τόνισε. Πρόσθεσε, δε, ότι από τα 129 άρθρα του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα 56 και σε άλλα 19 οι βουλευτές του δήλωσαν «παρών». «Μεταξύ αυτών που καταψήφισαν είναι και το άρθρο 55 που κατοχυρώνει το 8άωρο», σημείωσε. Μίλησε για «μαθηματικά του κ. Τσίπρα» σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα παίρνουν πλέον λιγότερα χρήματα για τις υπερωρίες. «Μέχρι τώρα, οι υπερωρίες ήταν 96 ώρες το χρόνο στη βιομηχανία και 120 στις υπηρεσίες. Τις πάμε στις 150 το χρόνο. Πώς είναι δυνατόν να παίρνει λιγότερα χρήματα», διερωτήθηκε.

Αναφορικά με τις απεργίες, τόνισε ότι θεσπίζονται σύγχρονοι  ευρωπαϊκοί κανόνες στις κινητοποιήσεις. «Είναι δικαίωμα η απεργία, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να  κάνει του κεφαλιού του και να απεργεί, παρακάμπτοντας με την κάλυψη ενός Εργατικού Κέντρου, μια δικαστική απόφαση που κρίνει  παράνομη την απεργία», διευκρίνισε.

«Εισάγουμε αστική ευθύνη συνδικαλιστών που παρανομούν στη διάρκεια μας απεργίας. Οι συνδικαλιστές δεν μπορούν ν κάνουν ό,τι νομίζουν και να μένουν ατιμώρητοι», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

 

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Επιστολή της ΕΟΚ προς τον Λ.Αυγενάκη για το αυτοδιοίκητο

Next Article

Die Welt: Η Ελλάδα τα κάνει όλα σωστά στη διαχείριση των κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: