24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Καιρός: Νέα επιδείνωση από την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες, πως θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Καιρός: Νέα επιδείνωση από την Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες, πως θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Νέα μεταβολή του καιρού το επόμενο διήμερο με βροχές και καταιγίδες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Μπορεί σήμερα η μέρα να ξεκίνησε με ήλιο αλλά ο καιρός αναμένεται να αλλάξει μέχρι το μεσημέρι.

Ισχυρό βαρομετρικό από την Ιταλία αρχίζει και μετατοπίζεται προς τα ανατολικά για να επιδεινώσει τον καιρό της χώρας μας από το Ιόνιο προς το Αιγαίο. Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, καθώς κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αναμένουμε πιο ισχυρά καιρικά φαινόμενα, πιο επικίνδυνα με ισχυρές καταιγίδες απρόβλεπτης έντασης με σφοδρούς ανέμους σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Διαδοχικές κακοκαιρίες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας με πιο δύσκολη ημέρα το Σάββατο όπου ο κίνδυνος για πλημμύρες τοπικά θα είναι ιδιαίτερα υψηλός. Μεγάλη προσοχή και στους θυελλώδεις νοτιάδες!!!

Παράλληλα σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Από τα δυτικά προβλέπεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες που θα επεκταθεί ανατολικότερα και τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά
Η θερμοκρασία κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές
Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 8 με 9 μποφόρ

Πολύ έντονα τα φαινόμενα το ερχόμενο Σάββατο κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά ηπειρωτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα της Ελλάδος

{https://youtu.be/uKjcuIR6C5I}

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 09-12-2021

Σήμερα Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση που θα φτάσει στα πελάγη τα 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

{https://twitter.com/KolydasT/status/1468697735666835457?s=20}

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι ηλιόλουστος, με συννεφιές από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα αγγίξει τους 19 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-12-2021

Αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, αλλά και στα δυτικά, όπου τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα φθάσουν στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-12-2021

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και το απόγευμα στα πελάγη πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-12-2021

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-12-2021

Στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με σποραδικές βροχές ή όμβρους, αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

 



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του

Next Article

To «οικονομικό παράπονο» βουλευτών προς τον Κώστα Τασούλα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: