24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

Καλό κατευόδιο στον Μιχάλη Βλασταράκο

Χωρίς σχόλια Share:

Φίλε Μιχάλη
Πέρσι τέτοιον μήνα, στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ- την τελευταία που προήδρευσες- δεχόσουν απ΄ όλους μας απλόχερα την ευγνωμοσύνη για την προσφορά σου. Ήσουν χαρούμενος και ικανοποιημένος που έφευγες από τα κοινά ως ευπατρίδης.
Υπήρξες λεβέντης. Τιμούσες το λόγο σου και τη φιλία. Έβαζες στην άκρη παλιές αντιπαλότητες και συμπεριφέρθηκες σοφά, καλλιεργώντας κοπιαστικά το έδαφος, ώστε να συνεργαστούμε για το καλό των συναδέλφων μας.
Και το πετύχαμε.
Αν και άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους, με διαφορετικές διαδρομές ζωής και διαφορετικό χαρακτήρα, πάντα συζητούσαμε ήρεμα και βρίσκαμε τρόπους, εσύ ως Πρόεδρος κι εγώ ως Γραμματέας του ΠΙΣ, ώστε να συγκεράσουμε τις απόψεις μας και να προκύπτει ένα αποτέλεσμα καλύτερο από το απλό άθροισμα, να προκύπτει κάτι δημιουργικό.
Άφησες πίσω σου σημαντικό έργο. Κυρίως όμως άφησες ανθρώπους και φίλους που θα σε θυμούνται.
Καλό κατευόδιο φίλε Μιχάλη.
Δημήτρης Βαρνάβας

Από τον Μιχάλη Ψαλτάκο
Στην μνήμη ενός φίλου και συναδέλφου που έφυγε σήμερα από κοντά μας, του Μιχάλη Βλασταράκου, επί χρόνια προέδρου των γιατρών του ΙΚΑ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, είμαι σίγουρος οτι τα παρακάτω λόγια του συμπατριώτη μας ποιητή τον εκφράζουν απόλυτα:
«Μετά πενήντα, εκατό χρόνια, θα ήθελα να μου δινόταν το προνόμιο να βάλω μέσα από ένα παράθυρο το κεφάλι μου, να ρωτήσω, με μια διακριτικότητα απέραντη, να μου ειπούν αν χρειάστηκε στο μεταξύ η αγάπη μου στον κόσμο.» ( Νικηφόρος Βρεττάκος).
Αναπαύσου εν Ειρήνη αγαπητέ φίλε.

Από τον Γιάννη Μπασκόζο
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σήμερα ο Μιχάλης Βλασταράκος. Ο συνάδελφος, και τολμώ να πω φίλος, Μιχάλης υπηρέτησε σαν Πρόεδρος των ιατρών του ΙΚΑ και αργότερα του ΠΙΣ. Επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης, αντίπαλος για πολλά χρόνια, αλλά όχι εχθρός. Η συνύπαρξη μας για πολλά χρόνια στο προεδρείο του ΠΙΣ μας έδεσε σαν συνάδελφους, προώθησε την ενότητα του κλάδου και νομίζω πως αναβάθμισε το ρόλο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Θα τον θυμάμαι πάντα σαν αξιοπρεπή αντίπαλο, σαν λεβέντη στις δεσμεύσεις και στην προσωπική επικοινωνία, αλλά και σαν φίλο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Από τον Ανδρέα Ξανθό
«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ένας «ευπατρίδης» του Ιατρικού Συνδικαλισμού, ο πρώην Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο εκλεκτός και αγαπητός συνάδελφος Μιχάλης Βλασταράκος.
Ο Μιχάλης Βλασταράκος τίμησε με την επιστημονική του κατάρτιση, την ευπρέπεια, το ήθος, τη συγκρότηση και τη συναδελφικότητα του, τόσο το ιατρικό λειτούργημα, όσο και το ρόλο του στο ανώτερο συνδικαλιστικό και επιστημονικό όργανο των γιατρών της χώρας. Αξιοποίησε μάλιστα αυτό το ρόλο με απόλυτη προσήλωση στη θεσμική λειτουργία του ΠΙΣ ως συμβούλου της Πολιτείας, πάντα μαχητικός, τεκμηριωμένος, ευγενής και, κυρίως, εστιασμένος στη διεκδίκηση, χωρίς κομματικές «παρωπίδες», των καλώς νοουμένων συμφερόντων όλων των γιατρών γιατρών ΕΣΥ, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ και ελευθεροεπαγγελματιών).
Αισθάνομαι την υποχρέωση να τονίσω το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας στην διάρκεια της προηγούμενης περιόδου. Ήταν μια συνεργασία ειλικρινής, που αναγνώριζε και σεβόταν τους διαφορετικούς θεσμικούς ρόλους, που έβαζε σε προτεραιότητα τη στήριξη του ΕΣΥ και της Δημόσιας Υγείας, τις ανάγκες των ασθενών, την εξυγίανση του συστήματος και το δημόσιο συμφέρον.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του
Ξανθός Ανδρέας, βουλευτής και πρώην Υπουργός Υγείας

Ο ΠΙΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Βλασταράκο

Με θλίψη αποχαιρετούμε τον τ. πρόεδρο του ΠΙΣ, Μιχάλη Βλασταράκο  ο οποίος έφυγε σήμερα από κοντά μας. Είχε ειδικότητα ωτορινολαρυγγολόγου και επί σειρά ετών, από το 2004 ως το 2012 κατείχε την θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Ενώ μετά από μακρά πορεία στα κοινά, η Πολιτεία του είχε εμπιστευθεί και θέση ευθύνης στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Σωτηρία» το 1993. Από τον Μάρτιο του 2012 ως τον Μάρτιο του 2019, ο Μιχάλης Βλασταράκος διετέλεσε πρόεδρος του ΠΙΣ ενώ επί σειρά ετών, από το 2008, ήταν μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου. Ήταν γεννημένος το 1948 στην Αρεόπολη, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.Ο ιατρικός κόσμος θα θυμάται πάντα την προσφορά του στα Κοινά.

Με βαθύτατη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πληροφορήθηκε την απώλεια ενός εκλεκτού και διακεκριμένου μέλους του Ι.Σ.Α., εκλέκτορα στον Π.Ι.Σ.,πρώην Προέδρου του Π.Ι.Σ. και επί σειρά ετών Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρών του Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) Μιχάλη Βλασταράκου.

Ο Πρόεδρος  κ. Πατούλης και τα Μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ΜΙΧΑHΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του καθώς και στους οικείους του. Ο ιατρικός κόσμος εκφράζει το σεβασμό του στη μακρόχρονη προσφορά του από τις διάφορες θέσεις ευθύνης και τη βαρυσήμαντη συνδικαλιστική του πορεία στο ανώτατο θεσμικό όργανο του ιατρικού κόσμου. Αιωνία του η μνήμη.

 

 

 

 

 

 

 

 

The post Καλό κατευόδιο στον Μιχάλη Βλασταράκο appeared first on DocMed – Ιατρικά Νέα.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Βάσω Λασκάρακη: Την είδαμε και τρομάξαμε να την αναγνωρίσουμε! Η εμφάνιση που μας απογοήτευσε

Next Article

Πώς και γιατί ηττήθηκε κατά κράτος το Netflix στα Όσκαρ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: