24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

KKE: Αγώνας ενάντια στις πραγματικές αιτίες που υποβαθμίζουν και καταστρέφουν το περιβάλλον

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καλεί σε αγώνα που σημαδεύει τον πραγματικό ένοχο, το σύστημα που καταστρέφει το περιβάλλον και εμπορεύεται την προστασία του, τονίζοντας πως οι δυνάμεις του, βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ: “Για ακόμη μια χρονιά, η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος αξιοποιείται, ως ευκαιρία απ’ τις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τους διεθνείς οργανισμούς για να μιλήσουν για την άνοδο της θερμοκρασίας της γης, την καταστροφή των δασών, τη ρύπανση του νερού και του αέρα, το ανθυγιεινό περιβάλλον των μεγαλουπόλεων. Όλοι αυτοί που ευθύνονται για το Μάτι, το πρόσφατο έγκλημα στα Γεράνεια Όρη, την Μάνδρα και άλλες αναρίθμητες καταστροφές, καλούν σε συστράτευση για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη.

Οι υποκριτικές δηλώσεις τους ενοχοποιούν γενικά την επίδραση του ανθρώπου στη φύση και τη βιομηχανική ανάπτυξη. Με προεξάρχοντα το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, που διακηρύσσει την επιστροφή των ΗΠΑ στην “πράσινη” μετάβαση, προσπαθούν να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο, το καπιταλιστικό σύστημα, που θυσιάζει τις κοινωνικές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Στην πραγματικότητα, αυτό για το οποίο νοιάζονται οι κυβερνήσεις είναι να βρουν διέξοδο για νέες κερδοφόρες επενδύσεις. Προς το σκοπό αυτό αξιοποιούν τη διαχείριση περιβαλλοντικών προβλημάτων, τα οποία ωστόσο γεννά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και η πολιτική τους. Γι’ αυτό κι όλες μαζί οι φιλελεύθερες, “πράσινες” και σοσιαλδημοκρατικές αστικές πολιτικές δυνάμεις προωθούν αποφασιστικά τις κατευθύνσεις της “Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας” στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη και στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής:

– Στηρίζουν ολόπλευρα τους “πράσινους” επενδυτές κι εκμεταλλευτές, που καταστρέφουν τα δάση.

– Μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, ευθύνονται για πλημμύρες, εξαιτίας της απογύμνωσης ορεινών όγκων, για να εγκαταστήσουν θηριώδη αιολικά πάρκα, ακόμη και σε προστατευόμενες περιοχές και σε αναδασωτέες δασικές εκτάσεις.

– Επιβαρύνουν το λαό με το πανάκριβο “πράσινο” ρεύμα, τους “πράσινους” φόρους, την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και νέου “πράσινου” εξοπλισμού.

– Κλείνουν τα μάτια μπροστά στην έκρηξη της ανεργίας, στην αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης και τη σπατάλη ενέργειας απ’ την αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο, με την εφαρμογή του σχεδίου απολιγνιτοποίησης της χώρας.

– Την ίδια ώρα που διοχετεύουν πακτωλούς χρηματοδοτήσεων στις επενδύσεις της “πράσινης” οικονομίας, συνεχίζουν την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των αναγκαίων υποδομών και των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, την έλλειψη ολοκληρωμένης προστασίας και διαχείρισης των δασών.

– Οδηγούν κάθε χρόνο σε τραγωδίες και εκατόμβες νεκρών από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Είναι άλλωστε πρόσφατη η τραγωδία στα Γεράνεια. Είναι νωπές οι τραγωδίες στο Μάτι, τη Μάνδρα, την Ελασσόνα, τον Σαρωνικό, τη Χαλκιδική, την Ηλεία και τόσες άλλες”.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Καταργούνται 37 τμήματα στα ΑΕΙ

Next Article

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στο Πολυτεχνείο για κορονοπάρτι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: