Κάθε χρόνο, περίπου το 1/3 των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια. Μόνο στην Ευρώπη, παράγονται περίπου 90 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων τροφίμων και 700 εκατομμύρια τόνοι αγροτικών απορριμμάτων. Εάν σκεφτεί κανείς ότι η πλειονότητα των τροφίμων που σπαταλούνται είναι κατάλληλα για κατανάλωση, η ετήσια οικονομική ζημιά για το κάθε κράτος-μέλος ανέρχεται σε δεκάδες δισ. […]
The post Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) – «Αχίλλειος πτέρνα» οι καταναλωτές στη σπατάλη τροφίμων της εφοδιαστικής αλυσίδας appeared first on ypaithros.gr.