24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

Κομοτηνή: 19-11-2019 Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:
Κομοτηνή: 19-11-2019 Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής

Περιφέρεια
Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Χρήστος Μέτιος
Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος συμμετέχοντας με τους Περιφερειάρχες όλη της χώρας σε ειδική συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, το μεταναστευτικό και η μεταφορά σημαντικών αρμοδιοτήτων από το Κεντρικό Κράτος στις Περιφέρειες παρουσία των αρμόδιων Υπουργών.

Συμβούλιο Προέδρων Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδος
Στη συνάντηση των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΠΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κυριάρχησαν σημαντικά θέματα, που αφορούν στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και στο θεσμό του Προέδρου. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ζητήματα κανονιστικού πλαισίου και αποφασίσθηκε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, η ψήφιση νέου Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ίδιου και για τα 13 Περιφερειακά Συμβούλια, που θα εναρμονίζεται με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και θα καλύπτει κενά, που άφηνε ο προηγούμενος πρότυπος Κανονισμός. Παράλληλα, δρομολογήθηκε η θεσμοθέτηση του Συμβουλίου των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δη ανά εξάμηνο, ώστε να εξασφαλισθεί η αναγκαία ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, καθώς και η ομοιογένεια των συνεδριάσεων.

Ευρώπη
Κοινή εκδήλωση των Κ. Αρβανίτη και Στ. Κούλογλου στις 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξόρυξη χρυσού
Με τη συμμετοχή τοπικών παραγόντων, βουλευτών, ακτιβιστών και πολιτών από τη Χαλκιδική και τη Θράκη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και Κώστας Αρβανίτης, με θέμα τους περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους από τις δραστηριότητες εξόρυξης χρυσού. Οι δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσκαλούν τοπικούς παράγοντες και πολίτες των δύο περιοχών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να μεταφέρουν στην καρδιά της Ευρώπης το μήνυμα του τί σημαίνουν για το περιβάλλον, τη ζωή των κατοίκων των περιοχών, αλλά και για τις επόμενες γενεές, οι επενδύσεις εξορύξεων χρυσού. Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός η ενημέρωση και η διεθνοποίηση του προβλήματος και αφετέρου η ανάδειξη άλλων παρόμοιων διεθνών εμπειριών από τη Ρουμανία και την Τουρκία με καλεσμένους που θα μιλήσουν για τις συνέπειες αντίστοιχων επενδύσεων στις χώρες αυτές. Το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτος, ο Δήμαρχος Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης.
Βουλή
Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου: Το μεγάλο ναι στη ζωή και το όχι στην εξόρυξη χρυσού θα φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο
«Το μεγάλο ναι στη ζωή και το όχι στην εξόρυξη χρυσού θα φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο» τόνισε ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου με αφορμή το ταξίδι του στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο φόρουμ που διοργανώνουν στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή η εκδήλωση θα είναι μία ξεχωριστή ευκαιρία ώστε η καθολική αντίθεση, η διαμαρτυρία που εκδηλώνεται από την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου κατά του χρυσού, να ξεφύγει από τα στενά όρια της Θράκης, ακόμη και αυτά της Ελλάδας και να φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.
Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Φεστιβάλ VIA EGNATIA 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
Οι εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ «Via Egnatia» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης θα πραγματοποιηθούν από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου . Σκοπός της θεσμοθετημένης διοργάνωσης είναι η συμβολή στην πολιτισμική συνένωση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. μέσω της αρχαίας Εγνατίας οδού, στη σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή πολιτιστική – τουριστική δραστηριότητα. Η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων θα ανοίξει με τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Διαδρομή και σημαντικοί σταθμοί της αρχαίας Εγνατίας Οδού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης» και την παρουσίαση του ημερολογίου-λευκώματος «VIA EGNATIA 2020», την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου , στις 19:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Μαξιμιανούπολης-Μοσυνούπολης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Via Egnatia 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, θα κορυφωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, με το λαϊκό αγώνα δρόμου εντός πόλης 5 χλμ. «RODOPI RUN 2019», με σημείο εκκίνησης το Πάρκο της Περιφέρειας ΑΜΘ. O Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης κ.Νικόλαος Τσαλικίδης, σε σχετική δήλωσή του, επισήμανε ότι το Φεστιβάλ Via Egnatia είναι από τους κορυφαίους θεσμούς πολιτισμού στην Περιφέρεια, ενώ τόνισε «επιχειρούμε να αναδείξουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα των σημαντικότερων σταθμών της Εγνατίας Οδού επιδιώκοντας, μέσα από δράσεις ,να προβάλλουμε παράλληλα την σύγχρονη πολιτιστική αξία της περιοχής μας».
Πρωτογενής Τομέας
Επιπλέον 8 εκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια
8 εκατομμύρια ευρώ πιστώνονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή πληρωμή των δικαιούχων συγκεκριμένων μέτρων για παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια. Τα 8 αυτά εκατομμύρια έρχονται σε συνέχεια πίστωσης 12 εκατομμυρίων ευρώ η οποία είχε εγκριθεί στις αρχές του 2019 και αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση μονάδων υδατοκαλλιέργειας και ιχθυογεννητικών σταθμών (που παράγουν γόνο).

Εργατικό Κέντρο
Εκδηλώσεις νομικής πληροφόρησης στην Ξάνθη
Εκδηλώσεις νομικής πληροφόρησης εργαζόμενων και ανέργων διοργανώνουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ξάνθης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, καθώς και το Ινστιτούτο Εργασίας/ΓΣΕΕ Αν. Μακεδονίας Θράκης. Αρχή γίνεται αύριο Τετάρτη στις 18:00 – 20:00 με ημερίδα με εισηγήσεις νομικών του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τις πρόσφατες αλλαγές στην ασφαλιστική και εργασιακή νομοθεσία. Και την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 με εξατομικευμένη πληροφόρηση ενδιαφερομένων για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα, μέσω κατ’ ιδίαν συζήτησης με εργατολόγους. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Ξάνθης
Μεταναστευτικό
Διαμαρτυρία στο Τελωνείο Κήπων
Πανθρακικό Κάλεσμα για μιαν Ανθρώπινη Αλυσίδα στο Τελωνείο Κήπων του Έβρου απευθύνουν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου με σκοπό «να δείξουν στους κυβερνώντες ότι ο λαός της Θράκης βρίσκεται στα όριά του με την παρανοϊκή κατάσταση που του έχει επιβληθεί με την ογκούμενη παράνομη μετανάστευση», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και σημειώνεται «Το περιστατικό με τον μαχαιρωμένο αστυνομικό κοντά στον Σώστη Ροδόπης ήταν η κορύφωση των περιστατικών όπου απειλήθηκε η ζωή των ντόπιων από τους διερχόμενους παρανόμως εισελθόντες στη χώρα μας, και σίγουρα δεν είναι το τέλος τους.» Η οργανωτική επιτροπή της διαμαρτυρίας είναι η Δημοτική παράταξη Σπάρτακος, η Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Καστροπολίτες Διδυμοτείχου.
Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων
Περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε με μαχαίρι, στο προχθεσινό συμβάν, κατά την διάρκεια σύλληψης ενός αλλοδαπού στην Εγνατία οδό εύχεται με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. Με την ίδια ανακοίνωση καταγγέλλει το περιστατικό στη φυσική και πολιτική ηγεσία «ως μη τυχαίο αλλά αναμενόμενο να συμβεί συνεπεία της ελλείψεως οργάνωσης στην αντιμετώπιση της ασυγκράτητης μεταναστευτικής ροής και της ανάδειξης της περιοχής της Ροδόπης και της ευρύτερης περιοχής, ως μοναδικό οδικό πέρασμα προς την ενδοχώρα.» Η Ένωση δηλώνει την απόφασή της να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματα των μελών της.
Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
6η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα «Μεταβυζαντινά και Νεότερα Μνημεία, Σύγχρονη εποχή»
Στην 6η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα «Μεταβυζαντινά και Νεότερα Μνημεία, Σύγχρονη εποχή» διοργανώνουν το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Η συνάντηση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού» (Καπναποθήκη «Π», Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης) αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 19:30.
3ο Cinema of Earthly Delights
Το «3ο Μεταμεσονύχτιο Cinema» διοργανώνει από την Πέμπτη 21 έως και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 21.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης η ΦΕΞ. Πρόκειται για προβολή Cult cinema, ταινίών σε μεταμεσονύχτιες προβολές.

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη προχθές το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, 24χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Καιρός
Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κάλεσμα Γεωργιάδη στη διεθνή επενδυτική κοινότητα από την Ουάσιγκτον

Next Article

Συμμετοχή Θεοχάρη σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: