Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Πάμε Δανάη”. Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε για την καριέρα του και τη θεατρική παράσταση «Στο διπλανό δωμάτιο ή το έργο του δονητή» στο «Θέατρο Βρετάνια», που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί.
«Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος αλλά λένε πως ο απαισιόδοξος είναι ένας καλά ενημερωμένος αισιόδοξος. Η αισιοδοξία είναι κινητήριος δύναμη και έχει νόημα. Με τιμά που κάνω το ποδαρικό σήμερα. Φέτος πιστεύω πως η χρονιά θα είναι καλύτερη».
Ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφερόμενος στη δουλειά του είπε πως είναι ευλογημένη συνθήκη να μπορείς να ζεις από αυτό που αγαπάς.
«Παλιά είχα διαβάσει σχόλια τύπου “να πάει σπίτι του αυτός” ή “ποιος τον έχει βάλει να παίζει”. Μία φίλη με έκανε να καταλάβω πως δεν μας αγαπάνε όλοι. Και μετά είναι ενδιαφέρον το να μάθεις να αποδεσμευτείς από αυτό. Μία φίλη με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν γίνεται όλοι να σε αγαπάνε. Αν μου πει κάποιος ότι έκανα μέτρια δουλειά, δεν θα το ακούσω. Εξαρτάται από το ποιος μου το λέει για να του δώσω βαρύτητα».
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μιλώντας για το θέατρο είπε πως φτιάχνει πάντα την παράσταση που θέλει να δει με τα μέσα που έχει και με γνώμονα το κοινό που θα το δει.
«Αλλιώς θα ανεβάσεις ένα έργο στο Εθνικό και αλλιώς στη Στέγη. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνεις έκπτωση αλλά είναι σαν να μαγειρεύεις για διαφορετικό κοινό. Αλλά κάθε φορά προσπαθώ να φτιάξω την παράσταση που θέλω να δω εγώ. Στο “Διπλανό Δωμάτιο” ήξερα σε ποιο θέατρο θα παίζει και η αισθητική του χώρου σε πηγαίνει πίσω. Έφτιαξα την παράσταση που ήθελα και όπως ήθελα να πω αυτή την ιστορία. Είναι μία κωμωδία με ένα θέμα πολύ ιδιαίτερο. Μιλά για το τι πίστευαν οι άνθρωποι για τη σεξουαλικότητα. Θέτει την ηδονή σε πρώτο πλάνο αλλά με ένα πλαίσιο εκλεπτυσμένο».
Όπως είπε, στην αρχή σκέφτηκε πως ίσως το θέμα να είναι παλιομοδίτικο.
«Θεωρούσα πως είναι λυμένο το θέμα της γυναικείας ηδονής και νόμιζα πως ξέραμε ότι δεν είναι ένα ιατρικό θέμα αλλά έχει να κάνει με το ζευγάρι. Βλέπω γυναίκες 70 χρόνων να σηκώνονται και να χειροκροτούν. Πιθανόν, νιώθουν μία γλύκα και μία απελευθέρωση. Υπάρχουν πολλοί άνθρωπο που δεν μιλάνε για αυτό. Αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει την ηδονή. Η επαφή των σωμάτων είναι ένα από τα αγκωνάρια της ανθρώπινης ύπαρξης, που το δίνουν χαρά και νόημα. Επειδή το έργο δεν μιλάει για την σεξουαλικότητα του σήμερα, μπορείς να το δεις προστατευμένα αλλά πιστεύω πως ο κόσμος το καταλαβαίνει».
The post Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Παλιά είχα διαβάσει σχόλια τύπου “να πάει σπίτι του αυτός ο ατάλαντος”» appeared first on InStyle.