24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους νοσούν και οι πλήρως εμβολιασμένοι

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Το γερμανικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ παρουσιάζει βασικές αιτίες που καθιστούν ευάλωτους στον ιό ακόμη και τους εμβολιασμένους
Ο αριθμός των εμβολιασμένων που προσβάλλονται από την νόσο της Covid-19 αυξάνεται σε πολλές χώρες, ένα φαινόμενο που οι επιδημιολόγοι χαρακτηρίζουν αναμενόμενο, όπως αναφέρει το γερμανικό Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» στην τελευταία έκθεσή του για την πανδημία.

Στη Γερμανία, για παράδειγμα, περίπου 120.000 πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες έχουν νοσήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, οι περισσότεροι με ελαφρά συμπτώματα. Από αυτούς, 5.000 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία και 1.000 υπέκυψαν.

Το ινστιτούτο παραθέτει μια σειρά από λόγους για τους οποίους ο κορωνοϊός προσβάλλει και εμβολιασμένους.

Αυτοί είναι οι 4 βασικοί λόγοι:

-Η προστασία δεν είναι απόλυτη, αφού κανένα εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό κατά 100%. Και αυτό σημαίνει πως η εμβολιαστική κάλυψη πρέπει να αυξηθεί όσο γίνεται περισσότερο.

-Τα ενεργά κρούσματα αυξάνονται. Και όσο περισσότεροι είναι οι ασθενείς, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μολυνθούν και άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη Γερμανία υπερδιπλασιάστηκε σε διάστημα δύο εβδομάδων, φτάνοντας σε περισσότερα από 230.000.

-Η προστασία φθίνει: Υπάρχουν πλέον αρκετές μελέτες που δείχνουν η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer πέφτει στο 77% τέσσερις μήνες μετά της δεύτερη δόση, ενώ της Moderna παρέμεινε σχεδόν σταθερή στο 92 %. Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών της Γερμανίας (STIKO), συνιστά πλέον αναμνηστική δόση εμβολιασμού για τα άτομα 70 ετών και τους ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

-Στέλεχος Δέλτα: Η παραλλαγή που κυριαρχεί πλέον στην πανδημία μειώνει ως ένα βαθμό την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. «Με το παλιό στέλεχος, είχαμε 95% προστασία έναντι μιας νέας μόλυνσης» δήλωσε ο επιδημιολόγος Μπερντ Σάλτζεμπεργκ μιλώντας στο δίκτυο ARD. «Τώρα με την μετάλλαξη Δέλτα, αυτή η προστασία είναι μικρότερη και φτάνει περίπου το 80%».

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, το εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο χορηγείται μόνο σε μία δόση, προστατεύει μόνο κατά 70% από την μετάλλαξη Δέλτα. Ωστόσο αντιστοιχεί σε μικρό μόνο μέρος του εμβολιαστικού προγράμματος στη Γερμανία. Το STIKO συνιστά τώρα μια πρόσθετη δόση εμβολίου mRNA, τέσσερις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό με J&J.

Πάντως ο κίνδυνος θανάτου είναι 98% μικρότερος για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα ηλικίας 18 έως 59 ετών, τονίζει το ινστιτούτο. Στους ηλικιωμένους, ο κίνδυνος θανάτου εκτιμάται ότι είναι 85% μικρότερος, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Πώς εξηγείται αυτό; Σύμφωνα με το ινστιτούτο, από τους 1.067 θανάτους εμβολιασμένων ατόμων μέχρι στιγμής στη Γερμανία, περίπου το 73% ήταν άνω των 80 ετών. «Αυτό αντανακλά τον γενικά υψηλότερο κίνδυνο θανάτου -ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων- για αυτήν την ηλικιακή ομάδα» αναφέρει η έκθεση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».

πηγη. https://www.protothema.gr/

The post Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους νοσούν και οι πλήρως εμβολιασμένοι appeared first on DocMed – Ιατρικά Νέα.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

5 βότανα που βλάπτουν το συκώτι σας (video)

Next Article

Εμβόλιο COVID-19: Ενισχυτική δόση με Moderna μάλλον προστατεύει καλύτερα από τα νέα στελέχη του ιού

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: