Κάποτε, η περιοχή του Τυρνάβου αριθμούσε περισσότερα από 370 παραδοσιακά καζάνια, που για δύο μήνες έκαιγαν όλη μέρα, με σκοπό να ετοιμάσουν το τσίπουρο της χρονιάς. Από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 15 Δεκεμβρίου, οι αμβυκούχοι ετοιμάζουν μία γιορτή και μέσα στα καζάνια ξεκινά η απόσταξη των στέμφυλων. «Εδώ, μέσα στα καζάνια, βράζουμε το τσίπουρο […]
The post Λάρισα: Κρατούν τη φλόγα των καζανιών ζωντανή στον Τύρναβο οι αμβυκούχοι appeared first on ypaithros.gr.