24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Λευκός Οίκος: Τηλεφωνική επικοινωνία Τζ. Σάλιβαν – Θ. Ντόκου

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέικ Σάλιβαν μίλησε τηλεφωνικά με τον Δρ Θάνο Ντόκο, Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο κ. Σάλιβαν χαιρέτισε την ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης αμυντικής συνεργασίας και εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης Μπάιντεν για περαιτέρω εμβάθυνση αυτών των δεσμών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση “συζήτησαν τη σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Σάλιβαν χαιρέτισε την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και υποσχέθηκε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες υπό τον ΟΗΕ για την επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Συζήτησαν επίσης τη σημασία της καταπολέμησης της κακόβουλης επιρροής στην περιοχή, καθώς ο κ. Σάλιβαν χαιρέτισε τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας να διασφαλίσει τις κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές και ενεργειακές υποδομές της. Συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος τονίζοντας τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας”.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ξημερώματα Κυριακής (6/06) το πρώτο τζάμπολ ανάμεσα σε Μπρούκλιν και Μιλγουόκι

Next Article

Ιταλία: Κύκλωμα ακρωτηρίαζε σκυλιά για… αισθητικούς λόγους

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: