24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Με 22 αγώνες το νέο πρόγραμμα της Formula 1

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Μετά τη ματαίωση τεσσάρων φετινών GP και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας, η F1 μείωσε τους φετινούς αγώνες του προγράμματος από 23 σε 22, επανέφερε τον αγώνα της Τουρκίας και φέρεται ότι θα προσθέσει και το Κατάρ το Νοέμβριο.

Το τροποποιημένο πρόγραμμα για το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν της Formula 1 συμφωνήθηκε μεταξύ της F1 και των ομάδων στο πλαίσιο του Βελγικού GP αυτό το τριήμερο, και περιλαμβάνει τις αλλαγές που επέφερε η ματαίωση των φετινών GP Ιαπωνίας, Σιγκαπούρης και Αυστραλίας (καθώς, νωρίτερα φέτος, είχε ακυρωθεί και το GP του Καναδά).

Πέραν της μη διεξαγωγής των αγώνων λόγω Covid, ένα σοβαρό επιπρόσθετο πρόβλημα για τη F1 είναι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που ισχύουν στη Βρετανία για τις χαρακτηρισμένες ως “κόκκινες’ χώρες του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, όσοι επιστρέφουν από τις χώρες αυτές οφείλουν να μείνουν σε καραντίνα 10 ημερών σε ειδικό ξενοδοχείο – και φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν είναι εφικτό να συμβεί για τους εκατοντάδες εργαζόμενους των ομάδων της F1, που έχουν στην πλειοψηφία τους την έδρα τους στην Αγγλία.

Με τις αλλαγές αυτές ο αριθμός των αγώνων μειώθηκε από 23 σε 22 για φέτος, που και πάλι είναι ρεκόρ όλων των εποχών για τη F1. Πέραν της αφαίρεσης ενός αγώνα και της προσθήκης της Τουρκίας στις 10 Οκτωβρίου, η τρίτη αλλαγή αφορά τον αγώνα στις 21ης Νοεμβρίου.

Το πιθανότερο είναι ότι σε αυτήν την ημερομηνία θα διεξαχθεί και ένας τρίτος αγώνας στη Μέση Ανατολή, πριν από τα GP της Σαουδικής Αραβίας και του Άμπου Ντάμπι. Σε περίπτωση τελικής συμφωνίας με το Κατάρ η F1 θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην πίστα της Ντόχα, ενώ εναλλακτικά υφίσταται και η λύση του Μπαχρέιν.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το GP Τουρκίας παραμένει επισφαλές. Η χώρα παραμένει στις “κόκκινες” της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά η τελευταία θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του χαρακτηρισμού στις 16 Σεπτεμβρίου, και σε αυτό είναι που ελπίζει η F1. Σε περίπτωση που αυτό δεν αλλάξει, εφεδρική λύση είναι το Μουτζέλο της Ιταλίας.

Στις “κόκκινες” χώρες της βρετανικής κυβέρνησης παραμένει και το Μεξικό και η Βραζιλία, όμως η σύμπτυξη των αγώνων αυτών μαζί με της Μέσης Ανατολής σε τρία συναπτά Σαββατοκύριακα εξασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι των ομάδων δεν θα χρειαστεί να γυρίσουν την Αγγλία μετά τους αγώνες στην πόλη του Μεξικού και στο Σάο Πάουλο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ F1 2021

29 Αυγούστου – GP Βελγίου

5 Σεπτεμβρίου- GP Ολλανδίας

12 Σεπτεμβρίου – GP Ιταλίας

26 Σεπτεμβρίου – GP Ρωσίας

10 Οκτωβρίου – GP Τουρκίας

24 Οκτωβρίου – GP ΗΠΑ (Τέξας)

7 Νοεμβρίου – GP Μεξικού

14 Νοεμβρίου – GP Βραζιλίας

21 Νοεμβρίου – [Θα ανακοινωθεί]

5 Δεκεμβρίου – GP Σαουδικής Αραβίας

12 Δεκεμβρίου – GP Άμπου Ντάμπι



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Live Stream: Περιστέρι – Ολυμπιακός (Πανελλήνιο Εφήβων)

Next Article

Σουργιάς: «Ξεκινήσαμε με ιδανικό τρόπο την χρονιά»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: