24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Μετακίνηση-απόσπαση 2 γιατρώντου Κ.Υ. Καστελλίου, στα ΤΕΠ του Βενιζελείου.

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι πρώτα πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο και δευτερευόντως από υπηρεσιακό έγγραφο για την μετακίνηση-απόσπαση 2 γιατρών από την ΠΦΥ, τον έναν από το Κ.Υ. Καστελλίου, στα ΤΕΠ του Βενιζελείου.
Για ακόμη μια φορά ο φτωχός συγγενής του συστήματος υγείας που ονομάζεται ΠΦΥ, απαξιώνεται και αντιμετωπίζεται για να χρησιμοποιηθεί εμβαλωματικά στα τεράστια κενά που υπάρχουν στο σύστημα υγείας.
Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που περνάμε, η ΠΦΥ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνει η χώρα μας, εμβολιάζοντας την πλειοψηφία των πολιτών, παρακολουθώντας και στηρίζοντας όλους τους ασθενείς που δε χρειάστηκε να νοσηλευτούν ,παραπέμποντας εγκαίρως αυτούς που χρειάστηκε, συνεχίζοντας να παρέχουμε ιατρική φροντίδα στα χρόνια και καθημερινά προβλήματα των ασθενών μας που δεν σταμάτησαν να υπάρχουν λόγω covid 19.
Πιο συγκεκριμένα, στο ΚΥ Καστελλίου
 έχουμε την ευθύνη για το ΔήμοΧερσονήσου με 4 διθέσια περιφερειακά ιατρεία και μια υβριδική δομή διθέσιου ιατρείου και ΤΟΜΥ στη Χερσόνησο
 έχουμε την ευθύνη για τις 2 από τις 3 δημοτικές ενότητες του Δήμου Μινώα Πεδιαδός
 έχουμε την ευθύνη για το περιφερειακό ιατρείο Αγ. Παρασκιών του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και
 έχουμε την ευθύνη για το Ειδ. Περ. Ιατρ. Κρατ. Αερολ. Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης»,το οποίο είναι και κέντρο εφημερίας.
Για να λειτουργήσει επαρκώς αυτός ο οργανισμός χρειάζεται ούτως ή άλλως ένα μεγάλο αριθμό ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Αυτή η ανάγκη σε ανθρώπινο δυναμικό έχει πολλαπλασιαστεί, τόσο με την καθημερινή στελέχωση ιατρείου COVID στο ΚΥ, όσο και με τη λειτουργία δυο εμβολιαστικών κέντρων στο ΚΥ Καστελλίου και το ΠΙ – ΤΟΜΥ Χερσονήσου.
Έχουμε πετύχει μια ισορροπία οριακή, με το να μην χρησιμοποιούμε το δικαίωμα των ρεπό, να λαμβάνουμε τις ελάχιστες δυνατές άδειες και να μετακινούμε το προσωπικό από ανάγκη σε ανάγκη και από ιατρείο σε ιατρείο. Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα είναι ότι, 18 μήνες τώρα, δεν έκλεισε κανένα ιατρείο και δε έμειναν ακάλυπτες ανάγκες του πληθυσμού ευθύνης. Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα είναι τα δείγματα που έχουνσταλεί, οι άνθρωποι που έχουν εξεταστεί και οι ασθενείς που παρακολουθήθηκαν στο σπίτι και ελάφρωσαν τα νοσοκομεία του νομού. Αποτέλεσμααυτού του αγώνα είναι τα εμβόλια που έχουν γίνει στα εμβολιαστικά κέντρα μας. Αυτός ο αγώνας έχει γίνει και θα συνεχίσει να γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την αίσθηση του καθήκοντος και μακριά από επικοινωνιακές παράτες.
Έρχεται, τώρα, το υπουργείο και διαπιστώνει ότι ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο της τάξης μεγέθους του Βενιζελειου, έχει ανάγκη μετακίνησης προσωπικού από την Πρωτοβάθμια για να συνεχίσει να λειτουργεί. Δε θα σταθούμε στο τι συμβαίνει στο Βενιζέλειο, γιατί δε ζήτησε προσωπικό, γιατί φεύγει το προσωπικό που διορίστηκε ή όποιο άλλο λογικό ερώτημα προκύπτει. Είναι στη διακριτική ευχέρειά σας ο έλεγχος και η απόδοσηευθύνης.
Θα σταθούμε σε όσα μας αφορούν σαν ΚΥ Καστελλίου. Θεωρούμε ότι τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου λαμβάνουν υπόψιν τις εισηγήσεις των τοπικών υπηρεσιών. Μετά από αυτή την παραδοχή, θα σας παρακαλούσα να μας εξηγήσετε με πιο σκεπτικό επιλεχθήκαμε να στερηθούμε τις υπηρεσίες ενός ακόμη στελέχους μας για να καλυφθεί το ΤΕΠ COVID του Βενιζελειου.
Κατανοούμε ότι το υπουργείο δίνει εντολές επικαλούμενο την κρισιμότητα των περιστάσεων και ειλικρινά σεβόμαστε τη συγκυρία. Όμως, πολύ φοβόμαστε ότι ανοίγουμε ένα παράθυρο που δε θα κλείσει εύκολα και τίποτα δε θα εμποδίσει την επανάληψη αναγκαστικών μετακινήσεων στο μέλλον. Η πρακτική αυτή μπορεί να είναι αποδεκτή σε άλλες περιοχές της χώρας, όμως, τα δεδομένα στο Ηράκλειο είναι τελείως διαφορετικά. Η απαξιωτική για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας λογική, που διέπει αυτές τις αποφάσεις δε μπορεί να γίνεται αποδεκτή στο Ηράκλειο που αποτελεί την πρωτοπορία της Γενικής Ιατρικής
Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε ακόμη να σταθούμε σε μια παράμετρο που ξεπερνά το απλό διαδικαστικό θέμα. Μετά από περισσότερα από 25 χρόνια θητείας στο ΕΣΥ και έχοντας την ευθύνη για το συντονισμό μιας μονάδας από 3ετιας, ο Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας δε θεωρείται ότι θα έπρεπε να έχει μιαπραγματική καιουσιαστικήσυνεργασία με την κεντρικήυπηρεσία; Τις αποφάσεις θα τις λάβετε εσείς, την πραγματικότητα και τα δεδομένα, όμως, τα ζούμε και τα γνωρίζουμε, ως άμεσαεμπλεκόμενοι,όλοιεμείς που εργαζόμαστε στο πεδίο καθημερινά.
Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ

The post Μετακίνηση-απόσπαση 2 γιατρώντου Κ.Υ. Καστελλίου, στα ΤΕΠ του Βενιζελείου. appeared first on DocMed – Ιατρικά Νέα.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

12 ποτά και αφεψήματα που ανακουφίζουν από την ημικρανία (video)

Next Article

Κορονοϊός: Πιο σοβαρός απ’ ό,τι πολλοί νομίζουν ο κίνδυνος για τους νεαρούς άνδρες

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: