24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Μίλτος Τεντόγλου: O “σπιτόγατος” ψήστης παίζει AC/DC στο μπουζούκι

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

“Μίλτος, σούσι και AC/DC στο μπουζούκι”. Κάθε συνειρμός με το “ΠΑΣΟΚ, ουίσκι και Iron Maiden δίσκοι”, είναι πέρα για πέρα λανθασμένος. Όπως πέρα για πέρα αληθινή είναι η πρώτη πρόταση ακόμα και οι AC/DC στο μπουζούκι.

O χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, όχι μόνο αγαπάει το σούσι, άλλα διδάχθηκε και την τέχνη του από τον σεφ, Νίκο Πολιτάκο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο SPORT 24. Και το backstage αυτής της συνέντευξης είχε ατάκες “φιλέτα”, καλή διάθεση και γέλιο. Το “χαμογελαστά” στην ιαπωνική ονοματοποιία αποδίδεται με τη λέξη nikoniko.

Ονοματοποιία είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για να χαρακτηρίσουμε λέξεις που μιμούνται πραγματικούς ήχους. Για παράδειγμα στην ελληνική ονοματοποιία με το “γαβ” προσδιορίζουμε τον ήχο του σκύλου, στην αγγλική με το “bang” τον πυροβολισμό. Στο Kinjo, όπου έγινε η συνέντευξη λέγοντας nikoniko θα εξυπηρετηθείς. Τόσο απλό. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι του μαγαζιού ακούνε στο όνομα “Νίκος”, όπως διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια των συστάσεων.

Χαμογελαστός, καλός και δημιουργικός μαθητής του σεφ ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου. Έδειξε προσήλωση. Επειδή, ακριβώς τού κέντρισε το ενδιαφέρον το μάθημα, λόγω της αγάπης που έχει στην ιαπωνική κουλτούρα και κουζίνα. Ο ίδιος -βέβαια- χαρακτήρισε τον εαυτό του τεμπέλη. Μα είναι τεμπέλης κάποιος που προπονείται δύο φορές την ημέρα και μάλιστα σκληρά; Διότι, με χάιδεμα στην πλάτη δεν προσγειώνεσαι στα 8,60μ., σε καμία περίπτωση. Όμως, μπορεί να γίνει χρυσός Ολυμπιονίκης κάποιος που είναι αυστηρός με τον εαυτό του.

Kάποιος που στρίμωξε τον εαυτό του στα σχοινιά, επειδή κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο έχοντας την ίδια επίδοση με τον δεύτερο κι ας φάνηκε πόσο σπουδαία και ολοκληρωμένη αθλητική προσωπικότητα είναι στο τελευταίο άλμα του. Αυστηρός θα μπορούσε να είναι και κάποιος που έχει εκπαιδεύσει το σώμα του να χτυπάει κόκκινο και η αποφόρτιση φαίνεται στα μάτια του σαν τεμπελιά.

Είπε επίσης πως δεν είναι τεμπέλης με ό,τι τον ενδιαφέρει. Και πράγματι ασχολείται πολύ με το μήκος και τον στίβο, γενικότερα. Και μετά την προπόνηση. Μελετάει την ιστορία του, τεχνικές, παρακολουθεί τους αθλητές των οριζόντιων αλμάτων, στην προσπάθειά του να γίνει ακόμη καλύτερος. Και γίνεται διαρκώς καλύτερος. Άρα είναι σίγουρα ένας επιλεκτικός 23χρονος, ο οποίος πετάει από πάνω του περιττές έγνοιες και λέει αλήθειες.

Δεν χτενίζει τη γλώσσα του πριν μιλήσει. Είναι ευθύς. Πόσοι τρέχουν με ανέμελες τις κοτσίδες τους προς την κουζίνα, για να πλύνουν τα πιάτα της ημέρας; Πόσοι το απολαμβάνουν και πόσοι το κάνουν επειδή απλά πρέπει; Τον αριθμό των “πρέπει” μειώνει ο Τεντόγλου, για να μπορεί -όπως λέει- να αράζει. “Πρέπει” που τον αναγκάζουν να ξοδέψει χρόνο σε τομείς, οι οποίοι δεν του προκαλούν ενδιαφέρον.

Σπεσιαλίστας ψήστης

Μικρός ήθελε να γίνει σεφ, όπως ο πατέρας του, ο οποίος τον έμαθε να διαλέγει καλά κρέατα, αλλά και να τα ψήνει. “Μου έχει μάθει και ο μπαμπάς μου που είναι σεφ και έχω δει αρκετά βιντεάκια.

Συνήθως, παίρνω κομμένα τα κρέατα, αλλά μπορώ να φιλετάρω κρέας. Μόνο μοσχάρι. Αγελαδίτσα. Το κάνω καλά. Έχω μια ψησταριά που ψήνω. Το αλατίζω σωστά, το βάζω μετά στο αλουμινόχαρτο. Τα κάνω ωραία τα κρέατα. Παίρνω και καλά κρέατα, καλές κοπές. Το ψήνω medium rare και δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να γίνει, αλλά ούτε έχω και πολλές δουλειές να κάνω μετά, να πλύνω πολλά πιάτα. Βαριόμαστε πάντα, εννοείται”, είπε και γέλασε ενώ παράλληλα δοκίμαζε τις δημιουργίες του σεφ.

Στο μάθημα σούσι δεν ήμουν αλλά και ήμουν έξω από τα νερά μου, επειδή δεν έχω φτιάξει ποτέ τίποτε σε ψάρι. Δεν έχω ιδέα από τα ψάρια. Μόνο να τα τρώω ξέρω. Αλλά θα έφτιαχνα σούσι για τους φίλους μου και τον Γιώργο Πομάσκι. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα του άρεσαν τα ωμά ψάρια. Όμως, θα του έδινα σολομό που είναι το πιο εύκολο. Μας αρέσουν και στους δύο τα κρέατα. Εμένα πιο πολύ το βοδινό, ο Πομάσκι θα φάει και τα λουκάνικά του. Πέρυσι τον είχα καλέσει για φαγητό μαζί και τους υπόλοιπους του γκρουπ. Είχα πάρει rib eye, βραζιλιάνικα και t bone που είναι πολύ νόστιμο“.

Μεταξύ τυρού και αχλαδίου, ανέλυσε με λεπτομέρεια το t bone. Οι γνώσεις που έχει για τα κρέατα είναι εντυπωσιακές.

Παίζει AC/DC και κλασική μουσική στο μπουζούκι

Δεν έπαιξε μουσική για τους συνδαιτυμόνες του, αν και ξέρει τρία μουσικά όργανα! “Παίζω μπουζούκι, μπάσο και κιθάρα. Παρόλο που παίζω μπουζούκι δεν ακούω λαϊκά και συνήθως δεν παίζω λαϊκά κομμάτια, αλλά ξέρω πολλά. Μπορεί να παίξω AC/DC στο μπουζούκι, έντεχνα παίζω. Από τα λαϊκά μ’ αρέσουν τα σόλο. Τα ταξίμια. Το τραγούδι δεν μου λέει κάτι, τα λόγια… Κι από τα έντεχνα τα ίδια μου αρέσουν.

Το Thunderstuck έβγαλα από τους AC/DC. Και κλασική μουσική παίζω στο μπουζούκι. Μου πήρε πάρα πολύ καιρό να μάθω το ‘Flying of the bumblebee’ Αυτό το γρήγορο. Δεν μπορούσα να το βγάλω, είναι πάρα πολύ γρήγορο. Προσπαθούσα κούτσα κούτσα. Και αρμόνιο έχω. Επειδή, είχαμε υποχρεωτικό μάθημα το πιάνο στο μουσικό σχολείο, στη Σιάτιστα. Δεν μου άρεσε, αλλά ήταν υποχρεωτικό. Στο μουσικό σχολείο πήγαινα μπουζούκι και στο ωδείο κιθάρα“.

Όταν πήραμε τις θέσεις μας για την εγγραφή του βίντεο, έλαβα μια οδηγία. Να μη γέρνω τον κορμό μου μπροστά. Δεν την τήρησα και απάντησα ότι το συνηθίζω, επειδή κάθομαι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είπε ότι έχει την ίδια συνήθεια, επειδή παίζει ατελείωτες ώρες games. Αυτό του αρέσει. Επίσης, προτιμά να οικουρεί. “Ναι, μου αρέσει πολύ να μένω σπίτι“, είπε όταν επιστρέφαμε από τα Βριλήσσια στο ΟΑΚΑ. Έμοιαζε βιαστικός, σαν να είχε ανάγκη να επιστρέψει στη βάση του, να σβήσει τις μηχανές του. Εκείνο το απόγευμα της συνέντευξης αφιέρωσε περίπου πέντε ώρες στο SPORT 24. Πολλές, για κάποιον “σπιτόγατο”.

Δείτε το video από τη μεγάλη συνέντευξη του Μίλτου Τεντόγλου στο SPORT24.



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Παναιτωλικός-ΟΦΗ: Για την πρώτη νίκη

Next Article

Λεβερκούζεν – Μπάγερν: Υπόσχονται σκορ και θέαμα στο 1.80

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: