Μείωση των εκπομπών ρύπων κατά τα 40% έως το 2030 θέλει η E.E.

Χωρίς σχόλια Share:

Την στήριξη των νομοθετικών ευρωπαϊκών θεσμών έχει η πλέον η πρόταση για μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 40% έως το 2030 που αναμένεται να προκαλέσει αρκετές συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Πριν την κατάθεση της πρότασης προηγήθηκαν αρκετές συζητήσεις σχετικά με το αν θα έπρεπε να ασκηθεί τόσο έντονη πίεση σε μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες που έχει η Ευρώπη. Εν τέλει οι νομοθετικοί θεσμοί υποστήριξαν την πρόταση που τελικά θα προωθηθεί και σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υπάρξει μείωση των εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων και van κατά 20% έως το 2025 και κατά 40% έως το 2030.

Φυσικά η πρόταση που θα κατατεθεί προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αρκετούς υποστηρικτές αλλά και αντιπάλους. Η Γερμανική πλευρά φαίνεται πως εκφράζει φόβους πως πιθανή ψήφιση ενός τέτοιου στόχου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον αυτοκινητικό τομέα και πιθανά να έχει αντίκτυπο σε θέσεις εργασίας. Αντίθετα αρκε΄τες άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία είναι υπέρ ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου.

Η κίνηση της Ε.Ε. έχει σαν στόχο να πιέσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην εξέλιξη και προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία και θα έχουν την μεγαλύτερη συμβολή στην μείωση των εκπομπών ρύπων και στην επιθυμητή βελτίωση του μέσου όρου εκπομπών στο σύνολο των πωλήσεων κάθε εταιρίας.

Πάντως τα λόμπι από την μεριά των κατασκευαστών επιμένουν πως οποιαδήποτε μείωση που θα ξεπερνά το 30% είναι ουτοπική και δεδομένα θα επιφέρει ζημιές στην αυτοκινητοβιομηχανία.

emissions456765harpi640Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

KIA e-Niro 2019: Εξηλεκτρισμός αλά κορεατικά

Next Article

Σε πλατφόρμα της PSA το επόμενο Opel Astra

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: