24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ανοικτό άφησε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο να δοθούν στο σύνολο των συνταξιούχων τα αναδρομικά από τις μνημονιακές περικοπές σε επικουρικές συντάξεις και δώρα, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Οι συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών που έχουν υποστεί οφείλεται στους νόμους της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι πρόκληση να μας εγκαλεί μία κυβέρνηση που έκανε 11 περικοπές στις συντάξεις. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να διορθώσει την αδικία, να επιστρέψει το σύνολο των αναδρομικών», είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Την ικανοποίησή του για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, εξέφρασε από το συνέδριο του Economist ο επικεφαλής του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει ζήτημα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους λόγω της ανόδου των επιτοκίων στις διεθνείς αγορές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε υπέρβαση του φετινού στόχου για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Το πρώτο τρίμηνο είχαμε ανάπτυξη πάνω από 7% και αυτό δείχνει ότι η πρόβλεψή μας για ανάπτυξη 3,1% το 2022 είναι πιθανό να είναι συνετή», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Η Ελλάδα δεν απειλείται με νέα κρίση χρέους τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας έχει καταφέρει, με την βοήθεια του ESM, να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της με κόστος 1,4% και μεγάλη περίοδο αποπληρωμής.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο με φορολογικές και τελωνειακές διατάξεις

Next Article

Τσίπρας: Έλλειμμα σοβαρότητας και ευθύνης του πρωθυπουργού

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: