24NEWS.GR – Νέα24

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα & τον κόσμο όλο το 24ωρο!Άμεση ενημέρωση & Ροή ειδήσεων για όλες τις εξελίξεις

2024-bruno-stoiximan

Μητσοτάκης: Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας

Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Νέο μήνυμα για την ανάγκη να αυξηθεί περαιτέρω η ταχύτητα της επιχείρησης “Ελευθερία” εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, που επισκέφθηκε την Πέμπτη το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ακόμα και αύριο θα υπάρχουν ανακοινώσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας που θα σχετίζονται με την παροχή κινήτρων σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να κλείνουν περισσότερα ραντεβού για εμβολιασμό.

“Να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και εστιάζοντας στη ρύθμιση της υποχρεωτικότητας εξέφρασε την ελπίδα ότι όλο το προσωπικό θα σπεύσει να εμβολιαστεί, καθώς όπως επεσήμανε είναι αυτονόητη υποχρέωση να βάζουν πάνω από όλα την υγειά των ασθενών.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στη νέα μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου, που αποτελείται από εγκαταστάσεις 31.000 τετραγωνικών μέτρων. Tο νέο νοσοκομείο αναβάθμισε ουσιαστικά τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στην Εύβοια και τη γειτονική Βοιωτία, καθώς διαθέτει νέα ιατρικά πρωτόκολλα και υποδομές που απουσίαζαν από το παλιό νοσοκομείο, όπως -μεταξύ άλλων- τμήματα Νευρολογίας, Αγγειοχειρουργικής και Γαστρεντερολογικής με ενδοσκοπήσεις, υπερσύγχρονο μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, ψηφιακό ορθοπαντογράφο, ξεχωριστό Ογκολογικό τμήμα και πλήρως ανεπτυγμένο τμήμα Φυσικοθεραπείας – Εργοθεραπείας.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή οδηγείται από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία των ανεμβολίαστων. Το λέω αυτό διότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά κυρίως οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δυστυχώς οι συμπολίτες που χάνουν τη ζωή τους, ακόμα είναι συμπολίτες μας ανεμβολίαστοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν προστατευθεί από σοβαρή νόσηση εάν είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Σήμερα η χώρα ξεπέρασε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών. Πιστεύω ότι αν το λέγαμε αυτό πριν από 6 μήνες, όλοι θα θεωρούσαν ότι αυτός ο στόχος δεν θα ήταν εφικτός. Όμως τα καταφέραμε, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση».

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Σχετική είδηση: Κυριάκος Μητσοτάκης: Κλείσε κι εσύ το δικό σου ραντεβού ζωής (video)

www.ertnews.gr



Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ακυρώθηκαν οι εκλογές των συμβολαιογράφων – Επανάληψη για ανάδειξη προέδρου

Next Article

Λαγκάρντ: Αυξανόμενη πηγή ανησυχίας για την οικονομία από τη μετάλλαξη Δέλτα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Διαβάστε επίσης: